Peanut butter blondies

Peanut butter blondies med kikærter3Peanut butter blondies med kikærter1Peanut butter blondies med kikærter2Her er den så igen; den hvide brownie aka. blondie. Dog i en lidt anden forklædning end sidst.

Denne gang er bønnerne byttet ud med kikærter, og så er der sørget for masser af peanutbuttersmag. De små blondies har en sprrrrød top og en lækker, mushy midte.

Opskrift på peanut butter blondies

Ingredienser
til 12 små stykker

  • 450 g udblødte og kogte kikærter (svarende til ca. 2 dåser)
  • 1 dl crunchy peanutbutter
  • 12 udstenede dadler (udblød dem evt. i vand hvis de er meget tørre)
  • 1 ½ dl plantemælk (jeg brugte denne)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 80 g grofthakket mørk chokolade (denne er min yndlings)
  • Evt. et lille nip salt (alt efter hvor meget din peanutbutter indeholder i forvejen)

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienserne (pånær chokolade) sammen i en foodprocessor. Konsistensen skal være meget tyk, men tilsæt evt. en lille smule mere væske for at få det til at køre rundt, så den bliver helt ensartet.
  2. Hæld dejen i en skål og vend chokoladen rundt deri.
  3. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min var ca. 15×30 cm).
  4. Bag ved 175 grader i 25-35 minutter.
  5. Lad kagen køle af på en kold bagerist.

Fun fact/random info: Jeg glemte (ja, glemte – hvordan f… kunne dét ske) at putte chokolade i, da jeg lavede opskriften første gang og disse billeder blev taget. Jeg kan på ingen måde anbefale at glemme den ingrediens. Det er bare dumt. Dumt, dumt, dumt. Til gengæld er det ret så lækkert når man husker det. Især hvis man laver kæmpestore chunks. Yum.

They’re here again. The white brownies aka. blondies. These are quite different from the first kind I made, though. The butter beans are replaced with chickpeas, and this time, it’s aaaaaall about peanut butter. This recipe makes around 12 pieces that are crispy on top and mushy inside. 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.