Her er den så igen; den hvide brownie aka. blondie. Dog i en lidt anden forklædning end sidst.
Denne gang er bønnerne byttet ud med kikærter, og så er der sørget for masser af peanutbuttersmag. De små blondies har en sprrrrød top og en lækker, mushy midte.
Opskrift på peanut butter blondies
Ingredienser
til 12 små stykker
- 450 g udblødte og kogte kikærter (svarende til ca. 2 dåser)
- 1 dl crunchy peanutbutter
- 12 udstenede dadler (udblød dem evt. i vand hvis de er meget tørre)
- 1 ½ dl plantemælk (jeg brugte denne)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 80 g grofthakket mørk chokolade (denne er min yndlings)
- Evt. et lille nip salt (alt efter hvor meget din peanutbutter indeholder i forvejen)
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne (pånær chokolade) sammen i en foodprocessor. Konsistensen skal være meget tyk, men tilsæt evt. en lille smule mere væske for at få det til at køre rundt, så den bliver helt ensartet.
- Hæld dejen i en skål og vend chokoladen rundt deri.
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir (min var ca. 15×30 cm).
- Bag ved 175 grader i 25-35 minutter.
- Lad kagen køle af på en kold bagerist.
Fun fact/random info: Jeg glemte (ja, glemte – hvordan f… kunne dét ske) at putte chokolade i, da jeg lavede opskriften første gang og disse billeder blev taget. Jeg kan på ingen måde anbefale at glemme den ingrediens. Det er bare dumt. Dumt, dumt, dumt. Til gengæld er det ret så lækkert når man husker det. Især hvis man laver kæmpestore chunks. Yum.
They’re here again. The white brownies aka. blondies. These are quite different from the first kind I made, though. The butter beans are replaced with chickpeas, and this time, it’s aaaaaall about peanut butter. This recipe makes around 12 pieces that are crispy on top and mushy inside.
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)
Eeej, hvor ser de lækre ud! Og ingredienserne lyder fantastiske sammen :)
Hvordan er de i smagen? Søde eller lidt kikærteagtige (haha)?
Tak, Laura! De er virkelig også gode. De smager overhovedet ikke af kikærter, men er søde i smagen pga. dadlerne og chokoladen, og så smager peanutbutteren også igennem :-)
de ser virkelig gode ud.. :)
Tak, Joan! Jeg er også ret ked af, at jeg ikke har flere stykker tilbage ;-)
Hvis man nu virkelig craver denne kage, men ikke ligger inde med peanutbutter (eller andet nøddesmør for den sags skyld), kan det så erstattes med noget andet? :)
En anden nøddesmør er selvfølgelig en mulighed, men ellers kan du måske prøve dig frem med kokosolie og lidt mere chokolade :-)
Ok, denne opskrift MÅ jeg prøve ;) Det ser virkelig lækkert ud!
TAK ?
Christine- do you have this recipe in English?
I’m sorry, no :-( But you can easily let Google translate do it for you :-)