Det smukkeste RAW stentøj - og noget om kopiering

Opskrift: Luftig chokolademousse (med aquafaba)

http-christinebonde-dk-opskrift-luftig-chokolademousse-med-aquafaba-1

opskrift-luftig-chokolademousse-med-aquafaba1-jpg-1

http-christinebonde-dk-opskrift-luftig-chokolademousse-med-aquafaba-1-1

http-christinebonde-dk-opskrift-luftig-chokolademousse-med-aquafaba-1-2

Luftig chokolademousse med en fyldig, flødeagtig smag. Et ret godt bud på weekendens dessert hvis I spørger mig.

Chokolademoussen er vegansk og lavet med aquafaba. Og så tænker du måske “Aqua-hva’-for-noget?”. Det gjorde jeg i hvert fald selv da jeg hørte det ord for første gang. Aquafaba er et alternativ til æggehvider, og det minder faktisk rigtigt meget om dem i både udseende, konsistens og anvendelighed. Aquafaba kan bl.a. bruges som bindemiddel og til at lave marengs, brød, luftige kager, mayonaise m.m. Aquafaba kaldes også for kikærtevand men kan laves med alle slags bønner så vidt jeg ved.

Jeg har kun prøvet at bruge det én gang, og det kom der denne super simple chokolademousse ud af. Jeg har helt klart fået mod på at bruge det igen, så hvis I har nogle ideer til en vegansk ret som kræver en æggehvideerstatning, tager jeg gerne imod en udfordring!

Opskrift på luftig chokolademousse

Ingredienser til 4 portioner:

*Man kan enten bruge vandet fra en dåse kikærter eller også kan man bruge det vand man har kogt sine kikærter i. Det sidste er selvfølgelig lidt mindre kemisk men tager også lidt længere tid. Konsistensen på kikærtevandet afhænger af hvor længe man koger sine kikærter og hvor meget vand man bruger til kogningen. Er konsistensen meget vandet, kan man blot reducere det ved at koge det ind efterfølgende. Det skal være en lille smule tyktflydende (som vandet fra dåsekikærter). 

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokoladen og ahornsiruppen sammen over vandbad. Rør det godt rundt.
  2. Tilsæt vaniljepulver når chokolademassen er smeltet og lad den køle af. Den må ikke stivne eller blive alt for fast.
  3. Pisk aquafabaen indtil den bliver hvid og luftig. Det kan godt tage nogle minutter. Den vil ikke nødvendigvis blive helt lige så stiv som piskede æggehvider men meget tæt på.
  4. Vend forsigtigt en tredjedel af den piskede aquafaba ned i chokoladeblandingen. Massen skal være helt ensartet.
  5. Brug en dejskraber til at vende chokolademassen ned i den resterende aquafaba.
  6. Hæld chokolademoussen på glas eller kom dem i små skåle.
  7. Stil chokolademousserne på køl i min. 2 timer. Det mest optimale er et døgns tid for at de sætter sig helt perfekt.

 

…og lige endnu en information om aquafaba (aka. kikærtevand): det smager på ingen måde af kikærter – og hvis det gjorde, ville det helt sikkert ikke være tilfældet i denne dessert, for chokoladesmagen er meget gennemtrængende! Mmmmmh.

 

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

   

4 kommentarer

  • anette

    Ser lækkert ud. Hvad er det præcist det aquafaba gør

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Tak, Anette! I denne opskrift er aquafaba en erstatning for piskede æggehvider og gør dermed chokolademoussen luftig og sørger for at den ikke falder sammen ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stinna

    Hvor ser den luftig ud! Jeg rynker altid på næsen af det aquafaba, men måske jeg bør prøve det – du får det ihvertfald til at lyde lækkert i denne opskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Ja, ikke? 😃 Konsistensen er helt vild!
      Jeg har også altid været skeptisk over for det der aquafaba, men nu skal jeg helt klart eksperimentere mere med det. Det virker jo!

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det smukkeste RAW stentøj - og noget om kopiering