California Kitchen – byens bedste bowls

california-kitchen-byens-bedste-bowls-3

california-kitchen-byens-bedste-bowls-1

california-kitchen-byens-bedste-bowls-4

california-kitchen-byens-bedste-bowls-2

I sidste uge tog Maria og jeg et smut til Californien. Nørrebros svar på Californien that is.

California Kitchen er, så vidt jeg ved, en ganske ny restaurant (jeg ville nok kalde det en cafe) hvor der bliver serveret farverig, frisk og sund mad med en casual, californisk vibe. Cafeen ligger på Nørrebrogade 12 – lige for enden af Dronning Louises Bro. Hos California Kitchen lover de at man får en bid af Californien – ikke kun rent smagsmæssigt, men også pga. den særlige indretning og stemning i cafeen. Interiøret er først og fremmest både fint og hyggeligt, men hvad der er virkelig sejt er, at de har et helt specielt lys i loftet som giver fornemmelsen af den californiske sol. Jeg har forsøgt at fange det på det andetsidste billede. Jeg må virkelig sige at det er et genialt, smukt og unikt træk ved indretningen. Det giver en helt speciel stemning, og jeg følte virkelig at jeg kunne have siddet på en trendy men afslappet cafe hvor solen skinnede for fuld drøn udenfor (og det gjorde den bestemt ikke den pågældende dag).

Maria og jeg fik 3 veganske bowls (1 til hver og 1 til deling, fordi… why not) og jeg må indrømme at jeg helt klart synes det er København bedste – meget skarpt efterfulgt af dem fra Hafnia Bar. En bowl er i princippet bare et fancy og marketingsrigtigt ord for en stor, fyldig salat, men jeg er vild med det. Jeg synes simpelthen der er noget vildt indbydende og appetitvækkende ved ordet som forhåbentlig også kan få folk til at se at salat bestemt ikke behøver være kedeligt, og at det ikke bare er tomat, agurk og icebergsalat. Vi fik en MEXICALI BOWL, en SANDIEGO SALAD (med tofu) og en SUPER BOWL som vi skyllede ned med den lækreste kombucha fra ROOTS.

Det. var. . lækkert.

Til salaterne fik vi i øvrigt en estragondressing som virkelig var en smagsoplevelse. Sådan virkelig. Jeg tror faktisk aldrig jeg har prøvet at lave mad med estragon, og jeg kan egentlig heller ikke lide bearnaisesovs, men dén her dressing. Nammenammenam! Og som det madgeni hun nu er, har Maria endda lavet sin egen version af den, og hun har delt opskriften lige her.

California Kitchen ligger kun 5 minutter på cykel fra mig, og jeg overvejer virkelig at køre forbi når jeg er færdig med at undervise i Adelgade omkring kl. 12… Jeg elsker selv at opdage nye, lækre spisesteder, så jeg ville lige give tippet videre til jer. Har nogen af jer været der?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.