Mine nuværende kosttilskud #2

mine-nuvaerende-kosttilskud-2-2

mine-nuvaerende-kosttilskud-2-1

Der her været en del ændringer i mine kosttilskud siden sidst, så jeg tænkte at jeg ville give jer et indblik i hvordan min rutine ser ud lige nu. For at være helt ærlig ville jeg egentlig ønske at jeg ikke behøvede at tage nogen former for kosttilskud overhovedet. I den perfekte verden var det heller ikke nødvendigt, men pga. næringsværdien på fødevarerne i dag kombineret med at min krop pt. er udfordret på flere områder, kan jeg ikke helt komme uden om det.

Følgende kosttilskud tager jeg pt. hver dag:

 

D-VITAMIN  Tilbage i februar viste mine blodprøver at jeg bl.a. var i underskud af D-vitamin. I ret høj grad endda. I modsætning til de fleste danskere har jeg faktisk aldrig taget D-vitamin fast i vinterhalvåret, men det er nok noget der bliver en vane fra nu af.

ZINK  Da jeg gik hos en ernæringsterapeut, fik jeg også påvist at jeg manglede zink. Det kan hænge sammen med mine mange år på p-piller som, sagt på en simpel måde, opbruger depoterne af zink. Jeg er stadig ikke 100% ovenpå efter det forløb, og da zink kan være svært at få nok af fra kosten og i øvrigt er et lidt skrøbeligt mineral, supplerer jeg pt. med et tilskud.

PROBIOTIKA ⎠ For at gøre en lang historie kort har jeg været i gennem en længere udredning på Aleris-Hamlet, og alt tyder på at min tarmflora mildest talt ikke har det særligt godt. Lige nu tager jeg en fuldspektret og virkelig kraftig probiotika for at være dækket godt ind.

GLUTAMIN Ikke nok med at min tarmflora er ude af balance, så har min slimhinde på tarmen også vist sig at være utæt – noget der også går under betegnelsen leaky gut. Glutamin er vigtig for tarmcellernes vedligeholdelse og evne til at reparere sig selv og kan i øvrigt styrke tarmslimhindens barrierefunktion.

FISKEOLIE ⎠ Jeg spiser ikke pokkers meget fisk. Med tanke på hvor forurenet havene efterhånden er og hvor mange tungmetaller der kan være i fisk, synes jeg virkelig det er svært at finde noget af super god kvalitet. Jeg tager fiskeolie for at skabe balance mellem omega 3, 6 og 9 og bruger Nordic Naturals fordi det er et mærke jeg har tiltro til.

 

Derudover supplerer jeg med lidt forskelligt en gang imellem, primært i mine smoothies. Macapulver for hormonbalancen (bonus: det smager lidt som karamel), kollagen for at opbygge slimhinden på tarmen og få nogle gode aminosyrer og hjemmelavet bone broth for at få et skud letoptagelige mineraler og samtidig forsøge at “hele” tarmen.

Læs også: “Jamen er du ikke veganer?”

Jeg er nok ikke den eneste der er lidt skeptisk over for kosttilskud, især fordi det ikke er alle producenter i industrien som har rent mel i posen eller de samme kvalitetsstandarder. Tager du kosttilskud?

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • Hej Sophie :) Uha, det ved jeg faktisk virkelig ikke. Det indebar jo både konsultationer, diverse tests og flere forskellige kosttilskud, så det var ikke en billig omgang!

     • Jeg kom til at tænke på, om du mente mit forløb på Aleris-Hamlet. Dér har jeg brugt min sundhedsforsikring :)

 • Jeg er vegetar og indtager stor set ikke mælkeprodukter, hvorfor en blodprøve sidste vinter ikke overraskende viste, at jeg var i underskud af B12 (min helsekost ville ikke sælge mig vitaminpiller før de var sikre på, at jeg manglede det :) ), så det har jeg taget lige siden. Her om vinteren tager jeg også D-vitamin, men det er jeg først begyndt med i år. Ellers tager jeg ofte magnesium om aftenen, men overvejer dog at bytte det ud med noget magnesium-olie, der skulle være lettere optageligt end piller.
  Og nåja, så har jeg et meget tæt forhold til min morgendrik, der består af enten byggræs eller hvedegræs og vand. Det er det første, jeg indtager hver dag, og en god måde at få de første godt 4 dl vand i kroppen på sammen med nogle gode vitaminer og mineraler. :)

  • Jeg synes det lyder vildt at de ikke ville sælge dig B12, før de vidste at du manglede det :) Tager du det i pilleform?

  • Jeg har faktisk oplevet noget nær det samme. Dog endte de med at sælge mig B12 alligevel. Jeg besluttede mig for at prøve den nye sugetablet Bioactive b12, da denne skulle være en særlig høj dose. De smager af pebermynte :-)

   • Altså jeg synes da egentlig det er positivt, at de ikke bare kaster hvad som helst over disken, men at de sætter sig ind i om deres kunder køber noget de rent faktisk har brug for. Omvendt synes jeg bare det er skørt at de ligefrem kan nægte at sælge det :)
    Dejligt med et tip ift. B12!

 • Vi deler mange kosttilskud, kan jeg se :) Jeg sværger også til Great Lakes og fiskeolie fra Nordic Naturals. Og så er jeg også fornyligt begyndt med zink – men i noget højere dosis end den fra Solaray. Og har fået fjernet min hormonspiral og er “hormonfr” i for første gang i mange år. Det er jeg lidt spændt på, hvordan min krop reagerer på. Sidst jeg gjorde det, spassede den helt ud. Well, lang historie. Tak for indblik i dine kosttilskud :)

  • Fedt at du kunne lide indlægget, Jane! :)
   Jeg tror faktisk også at jeg vil gå over til en højere dosis zink, men jeg kan ikke lige finde ud af om jeg skal fortsætte med zink citrat eller prøve en anden form som måske har en bedre optagelighed.
   Bruger du også gelatinen fra Great Lakes?

   • Ja, det er lidt af en jungle. Jeg tror dog generelt, at zink citrat har fin optagelighed, så du kan jo bare øge dosis.
    Jeg bruger også Great Lakes gelatinen. Ikke så tit, men når jeg har brug for lidt protein i fx smoothie eller lign, er den min foretrukne. Jeg har haft den røde også og har brugt den til at lave små gelatine-vingummier :)

 • Tak for et inspirerende indlæg. Jeg er selv udfordret på hormonbalancen pga. PCO, så nu er jeg interesseret i på hvilken måde MACA pulver hjælper på hormonbalancen?

  • Tak, Camilla! Dejligt du kunne lide det :)
   Maca indeholder en masse næringsstoffer som er essentielle i forhold til hormonproduktionen, og man siger at det skulle kunne skabe balance i hormonerne. Jeg er ikke ekspert på området, men tror ikke at maca kan lave de helt store udredninger rent hormonmæssigt – i hvert fald ikke alene.

 • Hej Christine,
  Probiotikaen – hvad var årsagen til, at du valgte netop den og kan det godt bestilles uden told?

  Glutamin – lidt det samme, årsagen til det mærke (jeg tog den nemme løsning og købte bodylaps) og kom den uden told?

  • Hej Laura :) Lige præcis denne probiotika fik jeg anbefalet af min ernæringsterapeut, og den er valgt ud fra en af mine tests som viste et komplet overblik over mine bakteriestammer. Glutaminen har jeg også fået anbefalet. Jeg kom ikke til at betale told :)

  • Åh, det var mange forskellige ting og indebar både afføringsprøve, allergitests og flere forskellige blodprøver.