Kålsalat med figner og hvidløgsdressing

kaalsalat-med-figner-og-hvidloegsdressing-1

kaalsalat-med-figner-og-hvidloegsdressing-1-2

Jeg tror (desværre) der er mange som rynker lidt på næsen over kål. Især her i juletiden hvor kål nærmest er tvunget ind i alle salater. Jeg synes at kålsæsonen er fantastisk, og jeg tror næsten at jeg spiser én eller anden form for kål hver dag, men jeg har ikke altid været lige glad for det. Jeg synes da heller ikke at kål der er helt råt er det fedeste i verden. For det første smager det ikke af så meget, og for det andet kan det godt blive lidt sejt at tygge i (i hvert fald grønkål).

For at lave en god kålsalat gælder det altså om at fyre op for smagen og sørge for at der er nogle forskellige teksturer. Denne kålsalat udgør, på trods af sine få ingredienser, et måltid der både er sprødt og blødt, men også salt, surt og sødt. Dét er noget der tilfredsstiller både smagsløg og tyggemuskler!

Opskrift på kålsalat & hvidløgsdressing

Ingredienser til ca. 4 portioner:

Salat

  • Halvdelen af et lille rødkålshoved
  • 5 store stængler grønkål
  • 20 små figner (udblødte natten over*)
  • 1 pose små gulerødder
  • Kartoffelkrydderi (eller andre lignende krydderier)

*Udblødningen kan sagtens springes over, men jeg kan godt lide at fignerne ikke er stenhårde plus at vandet derfra kan bruges på samme måde som det her.

Dressing

  • 2 dl solsikkekerner (udblødte i 2 timer)
  • 3 dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra 2 citroner
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • Salt efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  2. Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Mængden af vand skal muligvis tilpasses afhængigt af hvor kraftig din blender er.
  3. Skyl gulerødderne, fjern toppen og halver dem. Krydr dem med kartoffelkrydderi og bag dem i ovnen til de er møre.
  4. Snit rødkål og grønkål fint og kom det i en stor skål.
  5. Masser noget af hvidløgsdressingen ind i kålen og lad det stå og trække lidt.
  6. Fjern stilken på fignerne, halver dem og bland dem sammen med kålen.
  7. Top med de færdigbagte gulerødder og et godt drizzle af hvidløgsdressingen.

 

Ha’ en dejlig tirsdag!

 

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kål er bare fantastisk, hvad enten det serveres i klassiske former som brunkålog grønlangkål eller i mere moderne former som du her præsenterer