Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær

Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær

Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær

Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær

Sund, glutenfri lagkage med kokoscreme og bær

For 2 år siden lavede jeg denne lækre sag til min fødselsdag. En hjemmelavet glutenfri lagkage med kokoscreme, bær og knasende toppings. Selvom den både er fri for gluten, laktose og sukker, betyder det bestemt ikke at den mangler hverken smag eller tekstur. Da jeg afprøvede opskriften nogle dage inden min fødselsdag, var det egentlig bare et eksperiment, så jeg var ikke sikker på hvordan resultatet ville blive. Kagen viste sig at være en succes allerede i første forsøg, men den fik alligevel et par justeringer for at blive helt perfekt. Det er faktisk slet ikke så svært at lave sin egen lagkage. Har I prøvet det?

Opskrift på glutenfri lagkage

Ingredienser:

Lagkagebunde

Til hele kagen (bunde + creme + pynt) skal du bruge i alt 2 dåser kokosmælk. Start med at sætte dem i køleskabet så mælken deler sig i den tynde og den fede del. Bland alle ovenstående ingredienser – pånær æggehvider – sammen i en foodprocessor indtil massen er ensartet. Hæld det herefter i en stor skål. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt og lidt efter lidt i resten af dejen. Bag kagen i en springform ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle en lille smule af (ca. 15 min.) og skær den så igennem så der bliver 3 bunde. Lad bundene køle helt af inden du smører dem med creme.

Creme

  • 1 pose frosne hindbær (225 g)
  • 2 spsk kokosfløde (den fede/faste del)
  • Skal fra 1 lille citron
  • Saft fra en halv citron
  • 1 spsk ahornsirup

Mens lagkagebundene køler af laves cremen. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor og stil på køl så massen stivner en lille smule. Smør 1/3 af cremen mellem nederste og midterste bund og 1/3 mellem midterste og øverste bund. Pisk hvad der er tilbage af kokosmælken (den fede del) og hæld det i en sprøjtepose så det er klar til at pynte kagen med. Sprøjt siderne af kagen så lidt af toppen er dækket. Smør herefter den sidste tredjedel af cremen på toppen. Pynt til sidst med friske hindbær, morbær og kakaonibs. 

 

Jeg er faktisk ved at udtænke en vegansk udgave som gerne skulle have et eller flere ekstra lag med forskellige smage. Forhåbentlig kan jeg nå at få den færdig til min fødselsdag i morgen!
Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Den ser simpelthen SÅ lækker ud – godt man har fødselsdag om liiiige lidt over en måned :D og forresten tillykke med din dag i går ;)
    Kokosfibermel, kan det købes i helsekost forretninger?

    • Tusind tak :-) Jeg håber du har lyst til at prøve den af! Jeg brugte kokosfibermel fra Urtekram og det kan købes i bl.a. Føtex og Kvickly.

    • Tak søde Stinna! Jeg lever også højt på at jeg stadig har et stort stykke i køleskabet som jeg skal smovse i aften :D

    • Hehe, tak skal du have! :-) Det var også noget af et sats at kaste sig ud i da jeg aldrig har lavet lagkage helt fra bunden før og slet ikke i en sundere version. Heldigvis blev resultatet godkendt – også af de lidt mere skeptiske familiemedlemmer som helst ikke vil undvære deres sukker ;-)

  • Er nysgerrig. Fik du lavet den veganske udgave? Min søn kan ikke tåle æggehvider.