Blomkålssalat med rucola, pinjekerner og blåbær – og noget om en forsvundet smagssans

Blomkålssalat med rucola, pinjekerner og blåbær1Blomkålssalat med rucola, pinjekerner og blåbær2

Det er faktisk lidt underligt for mig at dele denne opskrift med jer…

Jeg har aldrig delt en opskrift her på bloggen som jeg ikke selv har smagt. Denne salat serverede jeg i går for Nicklas og min mor, og det var lige før jeg blev irriteret hver gang der blev sagt “Mmmmh” eller “Nejjj, hvor smager det godt det her”… Jeg kunne nemlig ikke selv smage noget! WTF??? Jeg kunne kun lige fornemme om jeg havde fået fat i en pinjekerne eller et stykke rucola, men ellers var det ikke en særligt spændende smagsoplevelse hvilket jeg ikke tænkte over før de andre begyndte at rose salaten helt vildt. På trods af at jeg endelig er ved at få det bedre oven på en hel uge med influenza og bihulebetændelse, skal jeg da lige love for at både min smagssans og min lugtesans er ramt. Og jeg skal da også lige love for at det er noget jeg tager for givet i hverdagen – en velfungerende smags- og lugtesans – især når jeg er så stort et madøre som jeg er.

Det korte af det lange er at jeg må stole på den begejstring som min mor og Nicklas udviste over den her salat for opskriften kommer her. Salaten blev i øvrigt serveret sammen med noget stegt laks, avokado og lidt surkål.

Til ca. 4 portioner:

  • Halvdelen af et stort blomkål
  • 2 store håndfulde rucolasalat
  • 200 g friske blåbær
  • 60 g pinjekerner
  • 1 lille agurk, skåret i både eller tern
  • 3 forårsløg, fintsnittet

Sådan:

  1. Fjern stokken fra blomkålen og blend den i en foodprocessor til det ligner couscous = blomkålsris. Kom det i en stor skål.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande ved høj varme indtil de er let gyldne. Pas på! De bliver lynhurtigt kulsorte hvis ikke man holder øje med dem.
  3. Bland alle ingredienserne sammen i skålen.

Giv mig endelig lige et praj om den er okay, hvis I får lyst til at afprøve den ;-)

I actually feeling kinda weird sharing this recipe with you guys. I have never ever shared a recipe that I didn’t taste myself but there’s a first thing for everything, right? I made this salad last night and served it for my mom and my boyfriend. I ate quite a big portion myself as well but I couldn’t taste a thing. That friggin flu (which turned into a pretty bad sinus infection) has really messed with my taste sensation. However, based on the positive comments and the “Mmmmmh” sounds around the table, I dare say it’s a pretty delicious salad. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.