Opskrift: Grøntsagssuppe med broccoli (og nem, hjemmelavet bouillon)

Opskrift: Grøntsagssuppe med broccoli (og nem, hjemmelavet bouillon)Opskrift: Grøntsagssuppe med broccoli (og nem, hjemmelavet bouillon)Jeg skal da lige love for at jeg fik jinxet min sygdomssituation i det foregående indlæg. I løbet af de sidste par dage har det udviklet sig til bihulebetændelse og en næse der er fuldstændig stoppet, og jeg har mildest talt været ret så ynkelig. Jeg har heldigvis ikke mistet appetitten, men jeg forsøger at indtage noget som er fysik rart at spise eller drikke – helst noget der lindrer på en øm hals. Det kan bare godt være svært at kombinere dét med samtidig at få en masse grønt og gode næringsstoffer som kroppen har ekstra meget brug for lige nu. Denne grøntsagssuppe klarer dog det hele ret godt.

Opskrift på grøntsagssuppe med broccoli, ærter og ingefær

Ingredienser til x portioner:

Ingredienser:

Suppen

  • 400 g frosne ærter
  • 400 g frossen broccoli
  • 3 porrer
  • 3 gulerødder
  • 125 g ingefær
  • 2 skalotteløg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 potte persille
  • 1 potte koriander
  • Kokosolie til stegning
  • Salt

Toppings/fyld

  • Butterbeans
  • Ekstra krydderurter
  • Citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave din bouillon ved at snitte og lynsvitse  25 g ingefær, 3 fed hvidløg og 1 porre i en lille smule kokosolie. Tilsæt derefter halvanden liter vand og lidt salt og lad det stå og simre i minimum 30 minutter. Der bliver til ca. 1 liter bouillon hvoraf ca 400 ml skal bruges til denne suppe. Resten kan du fryse til næste gang der står suppe på menuen.
  2. Klargør (snit fint og skræl) 100 g ingefær, 5 fed hvidløg og 2 skalotteløg og svits det af i en anden, store gryde i lidt kokosolie i max 2 minutter. Tilsæt derefter gulerødderne (fintsnittet), de resterende 2 porrer (fintsnittet), broccolien (optøet) og ærterne (optøet) og vend det sammen med det andet i 6-7 minutter.
  3. Si grøntsagerne fra bouillonen og hæld den i den store gryde sammen med 400 ml vand (eller mere bouillon) og kokosmælken. Lad det simre i minimum 10 minutter.
  4. Tilsæt persille og koriander og lad det simre i yderligere nogle minutter.
  5. Hæld det hele i en blender eller foodprocessor og blend indtil suppen er fuldstændig ensartet i konsistensen.
  6. Krydr evt. med mere salt.

Jeg hældte min grøntsagsuppe ud over nogle butterbeans, tilføjede ekstra koriander på toppen og gav den et skvæt citronsaft. Citronsaften er virkelig et must! Det er SÅ lækkert.

Mængden af ingefær virker umiddelbart ret voldsom, I know, men den kan kun lige anes i smagen, og suppen er ikke spor stærk. Jeg har aldrig prøvet at lave en broccolisuppe før, og jeg frygtede ærligt talt at den ville komme til at smage af prut, men resultatet blev faktisk så godt at suppen er en af mine livretter.

Seriously, having the flu really sucks. This pea and broccoli soup with herbs and ginger was basically the only good thing about yesterday. It was so good that I believe it to be one of my absolute favorite dishes.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.