Sådan laver du ingefærshots uden at bruge en juicer

Sådan laver du ingefærshots uden at bruge en juicer1 Sådan laver du ingefærshots uden at bruge en juicer2 Sådan laver du ingefærshots uden at bruge en juicer3

Influenza er godt nok kommet til byen, hva’? Jeg har i hvert fald været nærmest panisk over at bevæge mig ned i fitnesscenteret – som i forvejen er en kæmpe bakteriebombe – hvor både mine kollegaer og holddeltagere har hostet og harket og klaget over halsbetændelse, feber, tilstoppede næser og andre influenzasymptomer. Mine hænder lider også ret meget under at de bliver afsprittet omkring en milliard gange om dagen.

Nu har jeg skrantet de sidste 3 dage, og jeg troede virkelig at det ikke ville udvikle sig, men i dag må jeg kaste håndklædet i ringen efter en nærmest ulidelig nat. Det føles som om at min hals og mit svælg er svulmet op til dobbelt størrelse, mine ører gør ondt, jeg hoster konstant, og jeg lyder som en der har røget en pakke smøger hver dag de sidste 20 år. Jeg synes sådan set det ville være mere end rimeligt hvis jeg kunne blive skånet for feber og tilstoppet næse i denne omgang.

Det eneste jeg synes der hjælper er at spise eller drikke noget varmt, men jeg har været for doven til at lave en lækker suppe, og jeg er ved at være lidt træt af min vanlige kop varm vand med citron og ingefær. Sidstnævnte fik jeg spiffet lidt op og lavet om til et ingefærshot på trods af at min højtelskede juicer lige nu er pakket ned og klar til at blive flyttet over i den nye lejlighed i weekenden. Det kan altså sagtens lade sig gøre at lave de famøse ingefærshots selvom man ikke har en juicemaskine:

Ingredienser til ét stort shot (giver knap 1½ dl):

 • 50 g økologisk ingefær (afvejet efter at roden er renset eller skrællet)
 • 1 økologisk citron
 • ½-1 dl vand

Udstyr:

 • Blender
 • Osteklæde/nøddemælkspose/pinligt rent viskestykke (jeg brugte selv et underskørt fra en ubrugt nederdel, believe it or not)

Sådan:

 1. Rens ingefærroden ved at fjerne de mindre pæne stykker. Alternativt kan man selvfølgelig også fjerne skrællen fuldstændigt, men det er ikke nødvendigt.
 2. Skyl citronen og fjern enderne samt kernerne.
 3. Skær ingefær og citron i mindre stykker og kom dem i blenderen sammen med vandet. Her kan man nemt og hurtigt justere på styrken af sit shot alt efter hvor meget vand man bruger.
 4. Blend indtil en ensartet konsistens opnås.
 5. Si væsken fra og drik med det samme eller stil på køl.

Jeg drikker det som sagt lige nu fordi jeg er ramt af sygdom. Det er ikke fordi jeg tror at et ingefærshot har superkræfter og kan gøre mig rask hurtigere, men jeg synes at det lindrer på min hals at drikke noget der både er varmt og stærkt. Hvis jeg kan tage mig sammen til at hoppe i noget tøj og komme til at ligne et menneske igen, vil jeg smutte ned i helsekosten og købe nogle Echinaforce-dråber (rød solhat) – et naturlægemiddel som skulle være effektivt mod både virus og bakterier.

I think I have the flu. I’m coughing constantly and I sound like someone who’s been smoking a pack of cigarettes every day for the last 20 years. The only thing that seems to soothe my sore throat is eating or drinking something hot. I’m too tired to make a nice, warm soup and I’m getting pretty bored with my hot cup of water with lemon and ginger. Therefore, I decided to make a ginger shot. You don’t even need a juicer to follow this recipe.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hei
  Takk for god ide til å lage ingefærshot uten juicer.
  Nå har jeg laget den og lurer på hvor lenge den holder seg i kjøleskap og hvor mye kan jeg drikke av den hver dag?