Sprød fennikelsalat med lakrids og chokolade

Fennikelsalat med lakrids og knas2 Fennikelsalat med lakrids og knas3 Fennikelsalat med lakrids og knas1

Det her er en af de salater som ikke rigtigt har udseendet med sig, men som smager helt vanvittigt godt. Altså, sådan virkelig.

Det er en salat jeg lavede første gang for meget lang tid siden, og dengang var jeg faktisk hverken fan af lakrids eller fennikel. Alligevel gik den rent ind hos mig, og nu er det en af mine yndlingssalater. Den er inspireret af Anna Bogdanovas nærmest famøse salat, fennikelfræs, som efterhånden er blevet videreudviklet og fortolket på uendeligt mange måder. Min version er ikke specielt nytænkende for jeg har forsøgt at gøre den mere simpel ved at lave en version med ingredienser som stort set altid findes i mit køkken. Fra tid til anden indeholder den også gerne enten æble, rosiner, kerner, eddike eller balsamico.

Til 1 stor portion:

 • Halvdelen af 1 stor fennikel
 • ¼ af et stort spidskål
 • 1 gulerod
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 spsk rålakridspulver
 • 1 håndfuld pekannødder
 • 20 g chokolade (jeg brugte en på 92%)
 • Saften fra 1 lille citron

Sådan:

 1. Skræl guleroden.
 2. Snit gulerod, fennikel og spidskål fint (eller brug et mandolinjern).
 3. Hak pekannødder og chokolade groft.
 4. Bland alle ingredienserne godt sammen og lad salaten trække et øjeblik.

Én portion mætter virkelig meget. Først og fremmest på den der “nu kan der virkelig ikke være mere i min mave”-måde men også fordi der er så mange stærke smagsindtryk og forskellige teksturer som gør at jeg føler mig tilfredsstillet på alle måder.

I was actually never really a big fan of fennel or licorice but after trying this salad I’m totally converted. It has even become one of my favorite salads because it satisfies me in every possible way. It fills me up and has a lot of different flavors and textures which is basically everything I could ask for in a salad.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.