Proteinrige chokoladecookies – nydelse og næring i én kage ?
For nogle dage siden var min mor i gang med at fortælle mig om at hun havde afprøvet opskriften på mine romkugler. Af én eller anden grund hørte jeg hende sige romcookies i stedet for romkugler, og lige dér fik jeg inspirationen til disse chokoladecookies. Jeg ville egentlig have lavet romcookies – altså chokoladecookies med smag af romkugler – men det lykkedes mig ikke at få romsmagen til at blive gennemtrængende nok. Til gengæld er det stadig mange af ingredienserne fra romkuglerne som går igen i denne opskrift.
Opskrift på proteinrige chokoladecookies
Ingredienser til 10 chokoladecookies:
- 150 g kogte belugalinser
- 40 g grofthakket 75% chokolade
- 100 g mandler malet til mel
- 20 g kakaopulver
- 45 g kokossukker
- 1 stor spsk stuetempereret kokosolie
- 1 tsk glutenfri bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk kanel
- Et nip salt
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
- Blend alle ingredienserne (pånær chokolade) sammen i en foodprocessor indtil massen er ensartet.
- Bland den grofthakkede chokolade i dejen.
- Form 10 chokoladecookies og bag dem i ca. 20 minutter.
- Lad dem køle af på en kold bagerist så de bliver sprøde.
Belugalinserne kan højst sandsynligt sagtens skiftes ud med andre linser eller bønner. De bidrager stadig til den rigtige konsistens og et højnet proteinindhold uden at man kan smage dem. Det der med at bruge bønner i kage duer altså bare. Måske kan I huske at jeg også har brugt sorte bønner i både chokoladedonuts og chokoladebarer?
Indlægget indeholder affiliate.