Forandring fryder

forandring-fryder-1-2

forandring-fryder-1

forandring-fryder-4

forandring-fryder-5

forandring-fryder-3

forandring-fryder-1-1

Sko HER ⎮ Tights HER ⎮ Top (lignende) HER (affiliate)

Det der crossfit… Det har sgu taget røven på mig. Det har ikke kun bidraget til forandring i min træning men også forandring i mine overbevisninger.

Jeg startede i Crossfit Copenhagen for knap en måned siden, og for at være helt ærlig var jeg ret så skeptisk over for dén form for træning. Min skepsis bundede primært i, at mange der dyrker crossfit er eller bliver skadet. Jeg troede at det ene og alene handlede om at presse kroppen så hårdt som overhovedet muligt og at teknikken (og dermed ens sikkerhed ift. at undgå skader) led under netop dét. Derudover havde jeg nok også en fordom om, at stort set alle crossfittere var en del af en sekt der udelukkende levede efter paleoprincipperne og råbte og skreg mens de trænede (og træningen var selvfølgelig målrettet en eller anden vanvittig crossfitkonkurrence med en milliard gentagelser af en milliard forskellige og sindssygt svære øvelser). Jeg havde et klart billede af en karikeret og stereotyp crossfitter inde i hovedet som jeg forventede at møde nede i boxen (aka. Klubben som den hedder på Østerbro hvor jeg primært træner). Jeg ville lyve hvis jeg sagde at de ikke fandtes (for det gør de altså i høj grad), men til gengæld er størstedelen af de andre mennesker jeg møder på holdene helt almindelige. Almindelige i den forstand at de er vidt forskellige hvad angår kropsbygning, styrke, kondition, tilgang til træning osv. – præcis som det er tilfældet for mennesker i et almindeligt fitnesscenter. Crossfit er hvad man gør det til, og jeg er glad for at have opdaget, at man sagtens kan dyrke det uden at skulle være som den stereotyp jeg havde forestillet mig. Jeg er dog stadig meget opmærksom på ikke at lade mig rive med, for der ér virkelig ofte mange teknisk svære øvelser, men med en dygtig instruktør får man altid at vide hvordan man kan skalere.

Efter at have været i gang i blot få uger kan jeg tydeligt mærke at jeg er blevet stærkere og mere udholdende. Der er også nogle stykker som har kommenteret på min fysik og hvordan den har forandret sig. Det er især mine arme og mine skuldre som har fået lidt mere markering. Jeg synes faktisk også selv at jeg kan se en forskel, men den største (og bedste forandring) er helt klart at jeg kan mærke, at min træningsglæde er vokset. Glæden ved at bevæge mig alsidigt og mærke at min krop kan klare de udfordringer jeg kaster den ud. Jeg elsker intervaltræning med en blanding af kropvægtsøvelser og andre øvelser der involverer alt fra vægtstænger til kettlebells til gymnastiske ringe, og dét er der meget af i Crossfit Copenhagen på deres WOD-hold. Det giver mig inspiration til min egen træning og blod på tanden i forhold til at blive stærkere og dygtigere. Jeg elsker at nørde med øvelserne og virkelig pille dem helt fra hinanden for at kunne mestre teknikken, og dét er også noget der er fokus på i crossfit.

Jeg er generelt bare positivt overrasket over crossfit, og de de kender mig ved udmærket hvor skeptisk jeg har været. Nogle gange skal man bare kaste sig ud i noget helt nyt, og hvis man så samtidig kan afkræfte nogle af sine fordomme er det bare endnu mere fedt.

Hold i øvrigt øje med min Instagram-profil hvor jeg udlodder medlemsskab til netop Crossfit Copenhagen som I kan læse mere om HER (og hvis du ikke lige bor i København kan jeg fortælle at der findes 19 centre i landet, så don’t you worry) ;-)
Christine_bottom_2

Indlægget er sponsoreret.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.