Crunchy bønnebar med chokolade (proteinbar uden proteinpulver)

Crunchy bønnebar med chokolade (proteinbar uden proteinpulver)1Crunchy bønnebar med chokolade (proteinbar uden proteinpulver)5Crunchy bønnebar med chokolade (proteinbar uden proteinpulver)2

Jep, nu gør hun det igen; bruger atypiske ingredienser i det søde køkken. Og ja, “bønnebar” er et ord. I hvert fald nu.

Det er ikke første gang jeg bruger bønner til at lave søde sager. Faktisk har jeg brugt alt fra butterbeans til kikærter til grønne bønner. Denne gang bruger jeg igen sorte bønner (lige som jeg gjorde i min chokoladebønnekage), og resultatet blev en bønnebar. Den kan da ikke hedde andet, vel? Sådan en fætter er i hvert fald perfekt til når lækkersulten melder sig. Den omgang lavede i torsdags er heldigvis ikke helt forvundet, så jeg tænker at der kunne blive til en ret lækker dessert i aften når den står på sofahygge og lørdagsfjernsyn.

Ingredienser til 10 styks:

 • 200 g bønner (afmålt efter udblødning og kogning)
 • 150 g daddelpure
 • 50 g kokosolie
 • 30 g kakaopulver
 • 75 g hel boghvede
 • 75 g hakkede mandler
 • 50 g morbær
 • 1 tsk vaniljepulver
 • ½ tsk salt
 • Lidt chokolade til pyntning

Fremgangsmåde:

 1. Blend bønner, daddelpure, kokosolie, kakaopulver, vaniljepulver og salt til en ensartet, klistret masse.
 2. Kom massen i en skål, tilføj boghvede, mandler og morbær og bland det godt sammen til en dej.
 3. Pres dejen ud i en form beklædt med bagepapir.
 4. Stil dem i fryseren et kvarters tid eller indtil de er faste og kan skæres med en skarp kniv.
 5. Smelt chokoladen og dekorer barerne på toppen. Opbevar dem på køl eller frys.

Fun fact: Barerne får selvfølgelig deres knas især fra boghveden og mandlerne, men det er faktisk morbærrene der giver dem en lækker, sprød konsistens. Lidt ligesom en lionbar har. Er jeg den eneste der synes der er forskel på knas og sprødhed? Haha.

Obviously, I tend to use not-so-typical ingredients in snacks and desserts. This time I used black beans to create a protein bar without protein powder. It’s not the first time that beans appear in some of my snacks or desserts. In fact, besides black beans, I’ve also used butter beans, garbanzo beans, and green beans. This snack bar is crunchy because of the almonds and buckwheat groats but it actually gets its crispiness from the dried mulberries. And we all know that there’s a big difference between crunchiness and crispiness, right? ;-)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Ih, Christine, du er en tryllekunstner i et køkken! Jeg er en enormt stor fan af dine opskrifter, fordi de er fyldt med ingredienser som både er til at betale og som kan købes i en almindelig dagligvarebutik! Det allerbedste er selvfølgelig, at de er sunde og lækre, men de to andre faktorer spiller også en rolle, når man er en fattig studerende! Tak for endnu en dejlig opskrift!

  • Åh, en dejlig kommentar! Tak, Linnea ? det gør mig så glad at mine opskrifter rent faktisk bliver brugt ?

 • Hejsa
  Min søn er for tiden lidt af en helsenørd og vil gerne vide, hvor meget protein der er i hver bar….er det noget du tilfældigvis har styr på?

  • Hej Ditte!
   Proteinindholdet afhænger af, hvilken type bønner du bruger. Hvis du eksempelvis bruger sojabønner ligger proteinindholdet på ca. 15 gram protein pr. bar. Sammenlignet med de proteinbarer man kan købe i fitnesscenteret, er det ikke specielt meget, men til gengæld kommer proteinerne fr 100% naturlige og uforarbejdede fødevarer. Du får altså naturens helt egen protein pakket ind i en lækker snack :-)