Et liv med mindre plastik #2 – Drop emballagen

Et liv med mindre plastik #2 - Drop emballagen1Et liv med mindre plastik #2 - Drop emballagen3Et liv med mindre plastik #2 - Drop emballagen5

Var I også i SuperBrugsen og/eller Kvickly i sidste uge da der var -25% på alt fra Änglamark? Jeg formåede faktisk at handle der hele 3 gange på en uge fordi der var så mange gode tilbud (…og fordi jeg nok er lidt mere end bare almindeligt begejstret for SuperBrugen aka. ØkoBrugsen på Nørrebrogade).

Til gengæld var jeg ikke særligt begejstret da jeg i torsdags havde fjernet emballagen fra alle mine indkøb. Jeg lagde det hele ude på køkkenbordet og fik nærmest et chok. Det er jo en fuldstændig vanvittig mængde plastik! Det virkede pludselig mere voldsomt når det var spredt ud over hele køkkenbordet i stedet for at ligge i skraldespanden. Har I nogensinde prøvet det? At få et reelt overblik over hvor meget plastik der kommer med hjem sammen med dagligvareindkøbene?

Jeg ville foretrække at købe alle mine varer uden emballage, men det er selvfølgelig ikke særligt realistisk. Slet ikke hvis vi snakker økologisk frugt og grønt. Det er nemlig næsten altid pakket ind i plastik hvilket, ironisk nok, ikke altid er tilfældet for konventionelt dyrket frugt og grønt. Man kan altså forsøge at gøre nok så meget for miljøet ved at vælge økologisk, men det falder næsten lidt til jorden når man så får meget plastik med i købet…  I den forbindelse glæder jeg mig helt vildt til LØS market åbner på Vesterbro. LØS market er en købmandsbutik der kommer til at sælge 100% økologiske varer i løssalg. Det vil sige nul emballage! Genialt koncept. Jeg håber virkelig at det bliver en succes så der forhåbentlig dukker flere butikker op over hele landet.

Når man handler i de almindelige supermarkeder, og særligt hvis man vælger økologisk, kan man selvfølgelig ikke rigtigt gøre noget ved at varerne er pakket ind i plastik. Til gengæld kan man undlade at tage plastikken med ind i køleskabet. Mit tip til et liv med mindre plastik i dette indlæg er måske noget som I allerede benytter jer af, men noget som jeg personligt arbejder på at blive bedre til. Det drejer sig om noget så banalt som at tage alle varer ud af deres emballage og opbevare dem i køleskabet enten som de er eller i fx glasbeholdere. Som I kan se, er mit køleskab ikke 100% plastikfrit, og billederne er endda taget på en dag hvor mængden af plastik er meget lille. Som sagt er det noget jeg selv prøver at blive bedre til. Det er så nemt lige at putte posen med gulerødder ned i køleskabsskuffen i stedet for at tage gulerødderne ud af posen og komme dem i en skål. Derudover har jeg rigtigt mange Tupperware-bøtter som altså er super nemme at opbevare fx rester i. Jeg vil dog gerne finde nogle glasbeholdere som kan erstatte dem på et tidspunkt (fx disse). Jeg er begyndt at opbevare det meste frugt på køkkenbordet, hvilket har gjort det nemmere for mig at huske at tage dem ud af emballagen. Jeg gider i hvert fald ikke have æblerne til at ligge fremme i en pose når jeg nemt kan slippe for plastikken og samtidig få det til at se indbydende ud ved at ligge dem på et fad sammen med andre friske frugter.

Hvor meget plastik har du i dit køleskab?

After doing some grocery shopping last week, I removed all the of the food packaging, placed it on the kitchen table, and looked at it. What an insane amount of plastic! It’s so sad that most produce, especially the organic kind, is wrapped in so much plastic. There’s not really that much you can do about it. However, I try to remove all of it and store my food in the fridge in glass containers or just as they are. As you can see, my fridge is not completely free from plastic. I’m still working on getting rid of as much plastic as I can.

Et liv med mindre plastik #2 - Drop emballagen4

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Meget interessant indlæg om et emne, jeg også selv løbende tænker over, men har svært ved at løse. Mit ønske går dog mere på at smide mindre plastik ud end hvor meget plastik jeg har i køleskabet. Hvad er grunden til, at du vil minimere plastik i køleskabet? For at få grøntsagerne til at se mere indbydende ud? :)

    • Min ambition er at gøre begge dele – altså smide mindre plastik ud OG minimere plastik i køleskabet – for at være så lidt i kontakt med plastik som muligt :-) At grøntsagerne ser mere indbydende ud når de ikke er pakket ind i plastik er en dejlig bonus.