Fun fact. Jeg har fundet ud af at jeg er ret dårlig til at finde på navne til mine opskrifter. Det er jo vildt svært?! Det er i hvert fald ikke altid let at finde på et navn som beskriver indholdet i opskriften på en simpel måde og samtidig får den til at lyde lækker og fristende #strugglesofafoodblogger? Jeg synes selv det er lidt nederen at bruge clickbait-navne som fx “Verdens bedste dessert”, “Den lækreste lasagne du nogensinde vil smage” eller “LÆKKER salat med LÆKKER dressing og LÆKKERT tilbehør”. En gang imellem kan man godt have lavet en opskrift som virkelig ér så vanvittigt lækker at den fortjener et overdådigt navn, men der er også grænser for hvor ofte man kan opfinde den dybe tallerken særligt i maduniverset.
Anyways, back on track. Glædelig Valentinsdag! Er det en dag I fejrer? Jeg er nok ikke så traditionel i forhold til den store kærlighedsdag, men en lyserød opskrift kunne det godt blive til. Denne chiagrød fungerer perfekt som en let morgenmad eller som en del af en stor brunch, men den er helt sikkert også egnet som dessert – især hvis man lige tilføjer et par Medjoul dadler når der blendes. Ja tak!
× Chiagrød med rødbede og vanilje
Til 1 portion:
- 75 g rødbede
- ½ dl æblemos
- 2 dl plantemælk (jeg brugte en blanding af rismælk og kokosmælk)
- 3 spsk chiafrø
- ½ tsk vaniljepulver
- Toppings: banan, chokolade, kokoschips
Sådan (aftenen inden servering):
- Blend rødbede, æblemos, plantemælk og vaniljepulver til en ensartet tyk væske.
- Hæld på glas og tilsæt chiafrø. Sørg for at alt er blandet rigtigt godt sammen.
- Stil blandingen på køl natten over. Alternativt kan man godt nøje med at lade det stå og trække i minimum 1 time så chiafrøene kan nå at binde væsken og grøden sætter sig.
- Rør godt rundt i grøden inden servering.
- ?and now the best part: toppings!
Lad dig endelig ikke skræmme af at der er rødbede i din morgenmad. Rødbede er jo faktisk en rodfrugt og bidrager virkelig med meget sødme. Jeg elsker dog at grøden i sig selv ikke er overdrevet sød da det giver mig en undskyldning for at skeje ud med toppings. For nej, jeg nøjes ikke med at komme toppings på én gang? (hvem gør det?!)
Happy Valentine’s Day! I didn’t even plan on posting a pink recipe on the big day of love but what a perfect coincidence. I enjoyed this chia pudding with beetroot and vanilla for breakfast but I’m sure it will work pretty good as a dessert as well – especially if you add a couple of Medjoul dates! Ohhh yes please.
Det ser lækkert ud <3 haha og åh jeg kender det. Jeg kan jo ikke have opfundet verdens bedste opskrift hver gang ;-)
Tak smukke! Den kunne vi ha’ siddet og nydt sammen lige nu at du ved det ;-) <3
Hehe, jamen præcis. Det er altså ikke let med de navne…