Opskrift: Let spidskålssalat med tahindressing

Opskrift: Let spidskålssalat med tahindressing

opskrift-let-spidskaalssalat-med-tahindressing-2

En let spidskålssalat som er let i mere end én forstand. Først og fremmest er den simpel og let at lave, og så udgør den et ret let måltid fordi den er meget vandholdig. Den er dog stadig mættende pga. fedtindholdet fra dressingen, pinjekernerne og avokadoen. Jeg serverede den for min veninde i lørdags sammen med en tunbøf, men man kan også sagtens bare spise den som den er og dermed få et helt plantebaseret måltid.

Opskrift på let spidskålssalat & tahindressing

Ingredienser til ca. 4 portioner:

Salat

  • Et spidskålshoved (350 g)
  • 2 store grapefrugter
  • En halv agurk
  • 60 g pinjekerner
  • 2 avokadoer
  • Salt & peber

Dressing

Fremgangsmåde:

  1. Snit spidskålet fint og kom det i en stor skål.
  2. Fjern skræl og alt det hvide på grapefrugterne og skær dem i stykker.
  3. Skyl agurken, halver den og skær den i skiver.
  4. Bland spidskål, grapefrugt og agurk sammen.
  5. Rist pinjekernerne på en brandvarm pande indtil de er gyldenbrune.
  6. Lav imens dressingen ved at piske de to ingredienser godt sammen.
  7. Masser dressingen ind i salaten og tilføj pinjekernerne.
  8. Server med en halv avokado på toppen og et drys salt og peber.

 

Det her bliver helt klart en go-to-opskrift for mig. Den er så hurtig at lave, og selvom den af udseende er meget ydmyg, indeholder den alt hvad jeg elsker i en salat; noget sprødt, noget blødt + noget salt, surt og sødt.

 

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.