NYTÅRSKAGE: Overdådig raw cake med 3 lag

NYTÅRSKAGE: Overdådig raw cake med 3 lagNYTÅRSKAGE: Overdådig raw cake med 3 lagNYTÅRSKAGE: Overdådig raw cake med 3 lag

Først og fremmest rigtigt godt nytår til dig der læser med!

Mit 2014 sluttede på min tagterrasse, med min kæreste i hånden og min søster ved min side, med udsigt til det flotteste fyrværkeri jeg nogensinde har set. Selvom jeg har boet i min lejlighed i snart 4 år, har jeg af en eller anden grund aldrig udnyttet tagterrassen til at overvære fyrværkeriet nytårsaften. Big mistake. Jeg er egentlig ikke den store fan af fyrværkeri – faktisk er jeg lidt bange for det – men det jeg så i nat var virkelig en oplevelse. Dagen havde jeg, endnu engang, tilbragt hos min mor og far i mit barndomshjem. For mig er nytårsdag og -aften lige så meget en mulighed for at være sammen med mine nærmeste som juleaften (og de øvrige juledage), og det betyder meget for mig at slutte året af i kærligt selskab.

Jeg er en af de mange som godt kan lide at gøre lidt ekstra ud af menuen nytårsaften, og i år havde jeg besluttet mig for at fokusere på desserten. Min kæreste udnævnte den til den bedste hjemmelavede kage han nogensinde har smagt, og min veninde kunne godt tænke sig at få den serveret til sit bryllup.

Er I klar?

Opskrift på raw cake med 3 lag

Ingredienser (til en springform på Ø21 cm):

Bund

1. lag: cashew/kokos

 • 3 dl cashewnødder (udblødt i 8 timer)
 • 5 udstenede dadler
 • ½ dl kokosmælk
 • ½ tsk kanel

2. lag: pekan/æble

 • 70 g pekannødder
 • 2 æbler skåret i både
 • 5 udstenede dadler
 • 1 tsk vaniljepulver

3. lag: chokoladeglasur

 • 160 g udstenede dadler
 • 60 g kakao
 • 1 dl vand

Pynt

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave bunden ved at blende ingredienserne sammen i en foodprocessor. Massen skal ikke blendes for meget men kun lige være sammenhængende. Tryk den ud i en springform beklædt med bagepapir og stil den i fryseren.
 2. Lav cashew/kokos-laget ved at blende alle ingredienserne sammen i en blender og fordel massen over bunden. Stil formen i fryseren.
 3. Lav pekan/æble-laget ved at blende alle ingredienserne sammen i en blender og fordel massen i formen. Stil den i fryseren.
 4. Blend ingredienserne til chokoladeglasuren sammen i en blender og stil igen kagen i fryseren i minimum 2 timer. Tag den evt. ud lidt inden servering.
 5. Top med kokos og granatæble.

Overdådig beskriver virkelig denne kage perfekt. Især hvis man elsker smagen af chokolade og en konsistens som er både cremet og knasende!

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Christine,
  Kagen ser lækker rigtig ud. Jeg spekulerer bare på, om den store mængde dadler bliver for dominerende? Kan man evt erstatte dadler i et par af lagene med noget andet?
  Og endelig, hvad mener du med halvfriske dadler? :)

  Vh Anne

  • Hvad mener du med dominerende? :-)
   Med halvfriske dadler mener jeg dem som ofte findes i frugt- og grøntafdelingen (nogle gange står der vist “friske dadler” uden på kassen). De er så bløde at man kan mose dem med en gaffel. Det kan man ikke med de “almindelige” tørrede dadler.

 • Kære Christine,

  Vil du være muligt at erstatte nogle af nødderne med andre slags nødder, fx mandler/paranødder/hasselnødder, eller er valget af nødder altafgørende for smagen?
  Jeg overvejer at servere kagen til nytår.

  Mvh. Signe

  • Hej Signe!
   Det tror jeg sagtens du kan. Pekannødderne kan du i hvert fald snildt bytte ud med nogle andre. Smagsmæssigt tror jeg ikke det gør den store forskel. Hvis du bytter cashewnødderne ud, får kagen selvfølgelig en anden farve, og cashewlaget vil nok ikke få den helt samme, cremede konsistens. Jeg håber det var svar nok og at du får lyst til at lave kagen ☺️ Godt nytår når du når dertil!