Opskrift: Rå gulerodskage med vegansk cream cheese

Rå gulerodskageRå gulerodskage

Okay. Vi skriver 2. januar, og der har allerede været to kageopskrifter her på bloggen… Det er måske et meget godt billede på, at jeg ikke ligefrem er fortaler for alle de hjernedøde slankekure som altid forpester januar måned. De fleste af os (mig selv inklusiv) kunne sikkert have godt af at vende tilbage til en sundere og lettere kost oven på decembermaden, men det kan også godt lade sig gøre uden at springe på en eller anden ekstrem kur som er fuldstændig urealistisk at leve efter på lang sigt. La’ nu vær’! Spis rigtig mad og nyd den. Så er der også plads til et stykke gulerodskage… Eller 3…

Rå gulerodskage med vegansk cream cheese frosting

Ingredienser (til en Ø24 cm springform):

Bund

5 skrællede og revne gulerødder (ca. 450 g)
150 g dadler
50 g morbær
70 g kokosrasp
50 g boghvedegryn
1 tsk kanel
1 tsk kokosolie
½ tsk tørret ingefærpulver

Frosting

2 ½ dl udblødte cashewnødder
1 dl kokosmælk
Saft fra 1 citron
1 tsk vaniljepulver

Start med at lave bunden ved at blende alle ingredienserne godt sammen. Jeg brugte en foodprocessor så konsistensen ikke bliver alt for ensartet men alligevel sammenhængende. Tryk massen ned i en springform og stil den i fryseren. Lav cashewcremen ved at blende alle ingredienserne sammen til en helt glat konsistens. Jeg brugte en blender for at gøre konsistensen helt glat. Tag bunden ud af fryseren og fordel cremen derpå. Sæt kagen på køl i et par timer og pynt den inden servering – f.eks. med revet gulerod og frisk basilikum som her.

Jeg har aldrig lavet gulerodskage i en rå, vegansk version før, men jeg synes virkelig at resultatet blev godt. Jeg havde ellers lidt problemer med at vurdere, hvordan jeg skulle søde den, da jeg synes at gulerødder er ret søde i sig selv. Jeg valgte at søde med dadler og morbær, men tilsatte citronsaft for at undgå at det blev alt for sødt. Da jeg serverede den for min far var hans kommentar: “Den er god… Men jeg kunne nu godt have tænkt mig at den var lige så sød som nytårskagen”. Det fik mig faktisk til at tænke på, om mine smagsløg er… anderledes. Ikke kun på grund af dén kommentar (for min far er virkelig en sukkergris der eeeeelsker alt sødt), men fordi jeg på det seneste har lagt mærke til, at folk ikke smager det samme som jeg gør… De smager i hvert fald ikke altid lige så meget. Det må jeg vist lige uddybe i et andet indlæg. Måske giver det mening for nogle af jer?

Translation: January… New Year’s resolutions… And I have already been blogging about cake for two days. That’s just me, I guess. I was craving carrot cake so I made one. According to my dad, it’s not as sweet as my New Year’s cake, though, but I absolutely loved it. According to my own taste buds, the carrots, the dates, and the mulberries make it very sweet and yummy.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hold nu op hvor ser den bare lækker og indbydende ud! Jeg er desuden helt enig med dig i at livet skal nydes – uanset datoen på kalenderen. Og den kage giver også kroppen en masse dejlig næring :D

  • Den var virkelig også skøn! Jeg ærgrer mig i hvert fald over at jeg ikke liiiige gemte et stykke til i aften ;-)

  • Tusind tak, Julie! Januar kan i forvejen være hård at komme i gennem, fordi julen og nytåret er ovre og vejret ikke ligefrem er noget at råbe hurra for, så hvorfor dog hoppe på en slankekur som ofte er alt for restriktiv og urealistisk? Jeg forstår det ikke :-)

 • Hej Christine , jeg er tandlægestuderende ved KU . Hvad dine smagsløg angår så prøv at undersøge begrebet “supersmager” , det er ikke usandsynligt at du falder under kategorien :) /Mette

  • Ej, hvor sjovt, det har jeg aldrig hørt om før. Jeg havde i hvert fald selv gættet på noget lidt andet :-) Hehe.

 • Elsker at læse med på din blog – synes at det er super fedt at der er andre der deler samme livssyn, uden at man behøver at svælge i hverken sukker eller selvfedme :)

  Sidste år besluttede jeg mig for at skære ned på raffineret sukker og der gik ikke ret langt tid, så begyndte alt ting at smage af mere. Så jeg er overbevidst om at sukker ligger en dæmper på vores smagsløg – Tror der skal mere til for at sukkergrise får en smagsoplevelse…

  • Tak for de søde ord <3
   Jeg er også tilbøjelig til at tro, at der sker noget med smagsløgene når man ikke drukner dem i ting som raffineret sukker og kaffein, men hvem ved :-)

 • Den ser smadder lækker ud den kage! Jeg forstår slet ikke, at folk har lyst til at udsætte sig selv for hjernedøde slankekure, bare fordi, man giver den lige lovlig gas med godterne over julen. Hvorfor ikke bare bruge den sunde fornuft?

  • TAK, Ditte! :-)
   Som sagt kan jeg godt sætte mig ind i, at man på en eller anden måde trænger til at komme tilbage på sporet efter julen, men jeg forstår ikke hvorfor det skal ske gennem en ekstrem kur som ikke er holdbar…