Sundere pebernødder uden gluten

Næringsrige pebernøddeaspiranter christinebondeNæringsrige pebernøddeaspiranter christinebondeNæringsrige pebernøddeaspiranter christinebonde

Det var vist på tide at der kom lidt julestemning her på bloggen. Sidste år ved juletid fandt jeg en sundere udgave af pebernødder på iFORMs hjemmeside som jeg lod mig inspirere af, men så vidt jeg kan se skal man nu være abonnent for at få adgang til den. Jeg har alligevel også (som altid) ændret i opskriften, så her kommer min version:

Sundere pebernødder uden gluten

Ingredienser

100 g halvfriske dadler
60 g mandler
1 spsk hampefrø
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk tørret ingefærpulver
1-2 spsk boghvedemel
Lidt himalayasalt
Lidt peber

Udsten dadlerne og blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Tril små kugler ud af massen, fordel dem på en bageplade og giv dem et forsigtigt tryk på midten så de bliver en lille smule flade. Pas på med at lave dem for store hvis ikke de må være for bløde. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader men hold godt øje med dem så de ikke bliver brændte. Lad dem herefter køle af (så bliver de mere sprøde) så længe du kan holde fingrene fra dem. Det er i dén grad ikke klassiske pebernødder, men jeg er helt vild med den krydrede smag og at de er sprøde udenpå men bløde indeni!

Translation: These little beauties resemble some kind of Danish Christmas biscuits but as you might have guessed I changed the recipe in order to healthify them. They don’t contain refined sugar or gluten – they’re crunchy, spicy and nutritious!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.