Kan I huske det squashede stenalderbrød? Dette kikærtebrød minder rigtigt meget om det, men er alligevel liiiige en tand mere lækkert efter min mening. Opskriften fik jeg af min mor som havde fundet den i et blad fra Ude og Hjemme, hvilket jeg synes er lidt sjovt når det har så mange lighedstræk med det meget moderne og hypede stenalderbrød. Det er altså ikke kun i blade som iForm og FitLiving man kan finde sunde og spændende opskrifter, for de findes også i Hjemmet, Femina, m.fl. Bare lige et tip. Det eneste jeg har ændret ved opskriften er at bruge FiberHUSK i stedet for kikærtemel og kokosmælk i stedet for A38. Brødet indeholder:
250 g kogte kikærter
100 g mandler
100 g hasselnødder
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
1 tsk salt
50 g FiberHUSK
½ dl kokosmælk
½ dl olivenolie
5 æg
Sørg for at kikærterne er drænet for væske. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål indtil dejen er ensartet. Jeg valgte dog at hakke hasselnødder og mandler groft inden jeg blandede dem i dejen. Hæld massen i en silikonebrødform og bag i 1 time ved 160 grader. Brødet er både svampet, knasende og sprødt på samme tid, hvilket jeg er helt vild med. Jeg er så vild med brødet at jeg har spist det meste fuldstændig uden noget som helst, men det er også lækkert med peanutbutter, røget laks, æg eller lignende.
Translation: This gluten-free chickpea bread is my favorite bread at the moment. It’s almost like a paleo bread – just way better! Yum yum.
Når du skriver, at du har byttet kikærtemel ud med fiberHUSK, mener du så, at du slet ikke har puttet kikærtemel i (og så i stedet 250 g fiberHUSK???) Eller bare noget af det? :)
I stedet for kikærtemel har jeg brugt 50 g FiberHUSK som jeg har angivet :-) Den oprindelige opskrift inkluderede både kikærter og kikærtemel, men jeg har altså droppet kikærtemelen (fordi jeg ikke havde det) til fordel for FiberHUSK. Giver det mening? :-)
Kan man helt undlade at putte enten FiberHUSK eller kikærtemel i? Eller kan det erstattes af noget helt tredje? Jeg har sådan lyst til at lave brødet med det samme – og har alt det andet klart :)
Helt sikkert! Hvis jeg var dig ville jeg prøve mig frem med f.eks. rismel eller boghvedemel :-)
tror du man ville kunne erstatte olien med noget andet?
Hmm, jeg ved ikke lige hvad det skulle være. Mener du en anden olie eller en helt anden ingrediens?