Nem og lækker fuldkornsrisengrød

Fuldkornsrisengrød sund jul christinebondeFuldkornsrisengrød sund jul christinebondeDa jeg opdagede fuldkornsudgaven af grødris var jeg egentlig ret skeptisk til at begynde med. Jeg havde i hvert fald svært ved at forestille mig, at man kunne lave en risengrød som ikke blev grov i konsistensen og kedelig/tør i smagen. Jeg besluttede mig for at give risene et forsøg alligevel, men havde altså ikke særligt høje forventninger til resultatet… Man kan vist roligt sige at min skepsis blev vendt til begejstring, for jeg blev godt nok positivt overrasket. Der er selvfølgelig mere bid i fuldkornsrisene i forhold til de almindelige, men konsistensen var stadig lækker og cremet, og smagen havde en god balance mellem det fede og det søde, præcis lige som jeg godt kan lide min risengrød. I min familie plejer vi ikke at få risengrød juleaften (men derimod ris a la mande), men i år tror jeg vist lige jeg skal prøve at indføre en ny tradition!

Fuldkornsisengrød 

Ingredienser til 2-3 portioner:

 • 3 dl fuldkornsgrødris fra Urtekram
 • 4 dl kokosmælk
 • 2 dl mandelmælk (næste gang vil jeg prøve med hasselnøddemælk)
 • 2 tsk vaniljepulver
 • En lille smule salt
 • Revet økologisk appelsinskal

Bland kokosmælken og mandelmælken i en gryde og sæt risene i blød heri i 1 time. Tilsæt vaniljepulver og lidt salt. Tænd herefter for komfuret og giv risene et hurtigt opkog. Skru ned for varmen og lad risene simre i 50-75 minutter. Rør i grøden jævnligt og tilsæt evt. ekstra mælk. Når grøden er kogt færdig kan det være lækkert at tilsætte lidt revet, økologisk appelsinskal for at give den fede smag fra kokosmælken lidt modspil. Jeg har toppet med ren kanel og en klat økosmør – mums! Man kan selvfølgelig selv bestemme hvilken mælk man vil bruge, men jeg kan virkelig anbefale denne kombination da den efter min mening giver den perfekte smag af det fede og det søde. Har I mod på at afprøve fuldkornsrisene?

Translation: I made a healthier version of rice pudding, using whole grain rice instead of white rice. I replaced regular milk with a combination of coconut milk and almond milk which gives the pudding a lovely sweet taste and creamy texture. I topped it with organic butter and lots of cinnamon and I absolutely loved it!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Det smager så skønt. Den traditionelle risengrød kan godt blive liiiidt kedelig, så det er fedt at opdage at der faktisk er masser af variationsmuligheder – og at det ovenikøbet kan gøres på en forholdsvis sund måde :-)

  • Jeg kender flere der får begge dele, men det har måske noget at gøre med at de har små børn i familien ;-) Jeg er den mindste i min familie, så det må vist kun være rimeligt at jeg bestemmer at der skal være risengrød :D

 • Uh. Måske en risengrøds elsker som mig skulle prøve! Jeg har endnu ikke turde springe ud i fuldkornsudgaven, selvom jeg ofte har skulet til den ;-) jeg er måske lidt af den overbevisning, at det kun er en ting jeg spiser til jul, og så gør det mig ikke så meget, at den er usund :p men på den anden side, hvis det andet nu overrasker smagsmæssigt! Laves det bare helt “normalt”, når det også er mandelmælk der bruges? Og god jul Christine fra både Uffe og jeg :D

  • Jeg synes bestemt heller ikke at man behøver gøre alting sundere (slet ikke i julen da det jo kun er den ene gang om året), men jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet og lave om i opskrifterne, og denne opskrift fortjente altså en plads på bloggen ;-) Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med dit spørgsmål? :p Grøden laves som jeg har forsøgt at beskrive i indlægget. Hvis det er mandelmælken du mener, så laves den præcis lige som hasselnøddemælken.
   Åååh tak, du må også lige give din skønne hund et julekram fra mig! :D

   • Ja, selvfølgelig skal den da her på – det var slet heller ikke ment på den måde :D Det var mere nok en god undskyldning til mig selv, for at blive ved den gode gamle grød :P Haha, og jeg har nok bare glemt og læse hele indlægget ned, og er stoppet ved ingredienserne ;) Tak fordi du altid giver gode konstruktive svar, og fordi du altid er så velformuleret og betænksom i dine indlæg ;)

    • Jeg håber i hvert fald du fik det svar du skulle bruge ;-) …og tak for de søde ord, Jannie!

 • Jeg er faktisk slet ikke til hverken risengrød eller risalamende, men din version ser overraskende lækker ud! Jeg tror det må blive den første risengrød jeg kaster mig ud i siden jeg fra barndommen har svoret ikke at smage det stads igen ;)

  Super opskrift og lækre billeder :D

  Kh Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

  • Hehe, denne version er trods alt noget anderledes end traditionel risengrød, så måske bliver den en succes hos dig :-)

 • Lækkert, de skal helt klart afprøves!
  Men kan dog ikke finde risene i nogle butikker, hvor købte du dine henne? :-)