Det er bestemt ikke særligt mange juleopskrifter der findes her på bloggen (endnu). Jeg tror det skyldes, at den klassiske julemad ikke rigtigt inspirerer mig. Udover de klassiske julekager som vaniljekranse, brunkager, havregrynskugler osv. plejer min mor altid at lave nogle sindssygt lækre brookies (en kombination af brownies og cookies), som har inspireret mig til at lave min egen version. Resultatet blev en cookie der smager som en kombination af en traditionel chokoladecookie og en sprød julesmåkage.
10 stk. cookies:
200 g hasselnødder
100 g 86% chokolade
1 spsk kokosolie
4 dadler
5 spsk appelsinsaft
2 spsk kanel
½ tsk stødt nellike
En knivspids himalayasalt
Start med at forvarme ovnen til 180 grader. Blend 150 gram af hasselnødderne til mel. Hæld melet i en skål og bland herefter kokosolien, dadlerne, appelsinsaften og krydderierne i, så massen bliver ensartet (den vil være en anelse klistret). Hak chokoladen og de resterende 50 gram hasselnødder groft og ælt ind i dejen. Form små cookies af dejen på en bageplade og bag dem i 15-17 min. (eller indtil de er gyldne). Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en kold bagerist indtil de er sprøde.
Translation: I don’t feel too inspired by traditional Danish Christmas food but I just made these crispy chocolate cookies that really taste like Christmas. I think they turned out pretty well!
Sikke en sjov udfordring og fedt at følge med i, det er super inspirerende at se hvad der kan komme ud af faste ingredienser. Vi har vist alle (læs: mig) en tendens til at købe de samme ting og bage/lave det samme mad. Det er super lækkert med er spark til at tænke ud af boksen og anvende nogle ingredienser på nye måder!
De cookies ser alt for lækre ud! :D
Kh Anna
http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com
Hvor er det fedt du kan lide ideen :-) Det er lige præcis for at give inspiration, så det er spændende at se hvad der ellers kommer af forslag!
Fedt med udfordring idéen :D
Wow hvor ser resultatet lækkert ud ^_^
Simone
Microcut.dk
Tak skal du ha’ – de var virkelig også lækre! :-)
Du skal da være med i udfordringen :D
Ser super lækre ud, så tænker at det bliver et af mine projekter for i dag (for at forlænge julens sødme og smag en smule ;-) ).. Jeg har dog kun ca. 100 g hasselnødder. Er det muligt at erstatte de resterende 100 g med mandler?
Hej Amalie :-) Du kan sagtens erstatte hasselnødderne med andre nødder, men de får nok bare en lidt anden smag. Jeg brugte også kun hasselnødder fordi det var en del af udfordringen ;-)