Majspandekager med spicy vegetarisk bønnefyld

Majspandekage med krydret, vegetarisk bønnefyld - christinebonde.dkMajspandekage med krydret, vegetarisk bønnefyld - christinebonde.dkMajspandekage med spicy, vegetarisk bønnefyld - christinebonde.dkMajspandekage med krydret, vegetarisk bønnefyld - christinebonde.dk

Jeg er stille og roligt begyndt at inkludere almindelig fast føde i min kost igen. Finally! Det kan dog stadig kategoriseres som meget blød mad, da det helst ikke må knase for meget så det kan risikere at skære i mit tandkød. Pandekager har derfor vist sig at være perfekte på nuværende tidspunkt, og i går (og faktisk også i lørdags) stod den på disse majspandekager. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået hjemmelavede madpandekager, og jeg havde i dén grad glemt hvor godt sådan nogle smager. Jeg er ikke så vant til at bruge majsmel, så jeg blev lidt overrasket over hvor meget sødme det gav til pandekagerne, men sammen med det krydrede bønnefyld fungerede det super godt. Jeg tror dog godt jeg kunne finde på at bruge dem som dessertpandekager også på et tidspunkt…

Opskrift på majspandekager

Ingredienser til ca. 8 majspandekager:

Dej

100 g økologisk majsmel
2 dl rismælk
4 store æg
Lidt salt
1 spsk olivenolie

Pisk alle ingredienserne sammen og steg i olivenolie ved middel varme.

Bønnefyld

500 g cherrytomater
200 g soltørrede tomater (vælg dem uden olie)
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
2 store forårsløg
1 dåse kidneybønner
300 g champignon
3 stængler selleri
2 dl majs
En stor håndfuld frisk koriander
2 tsk sød paprika
½ tsk cayennepeber
Lidt salt + peber

Start med at blende cherrytomaterne og de soltørrede tomater sammen med paprika og cayennepeber i en foodprocessor til en meget tyk tomatsovs. Hak rødløget og pres hvidløget og svits det i en gryde. Hak forårsløg, champignon, koriander og selleri og kom det i gryden sammen med tomatsovs, kidneybønner, majs, salt og peber. Bland det hele godt sammen og lad det simre i 5-10 minutter.

Translation: Yesterday I made these mexican-ish pancakes for dinner. Actually I also had them the day before that because they were so good!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Det ser bare super lækkert ud! Og min sarte mave klapper i sine små hænder (hvis den havde nogle :P) over at der findes så mange naturligt glutenfri alternativer til lækker aftensmad! Jeg spiser altid bare kålblade når andre fyrer op for mexi aften, men næste gang skal jeg klart lave nogle lækre majspandekager og helt sikkert fylde dem med spicy godter :D

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  • Jeg synes også det kan være super lækkert at bruge kålblade, men en majspandekage minder altså bare mere om en rigtig tortillawrap ;-)

  • Nu går jeg jo ikke synderligt op i antallet af kalorier, men jeg vil tro der er omkring 100 kalorier i pandekagerne, hvis du får 8 styks :-)

   • Alrighty! Det lyder godt. Min kæreste har talt kalorier i en periode og fik mig med på bølgen (ikke fanatisk) men for at få en idé om hvad vi propper i munden; hvor mange kostfibre jeg får, fedt, kulhydrater og kalorier osv. Det er lidt skægt,

 • Hvordan kan det være, at du vælger at bruge majsmel?
  Jeg er nemlig selv i gang med at sondere terrænet for meltyper, og jeg synes det kan være meget svært at gennemskue, hvori sundheden/usundheden ligger i nogle af dem. Som jeg har forstået det, så er majsmel primært stivelse og scorer ikke særligt højt ernæringsmæssigt? Det er dog glutenfrit, er let at arbejde med OG smager virkelig godt.. Men indtil videre har jeg holdt mig fra det, da jeg ikke har troet at det var så sundt igen, men jeg vil meget gerne være af en anden overbevisning :)

  • Majsmel er heller ikke en af de meltyper jeg bruger så tit, da jeg synes at næringsværdien i andre meltyper er lidt mere interessant, men jeg har brugt det i dette tilfælde da jeg synes det smager godt og passer perfekt i det mexicanske tema :-) Jeg er bestemt ikke en af dem der har det svært med kulhydrater (hverken fysiologisk/forbrændingsmæssigt eller i forhold til hvad sundhedsmoden dikterer), så jeg har ikke noget problem med at bruge majsmel.