Ketter der mætter

Hjemmelavet ketchup og pomfritter af sødekartofler - christinebonde.dkHjemmelavet ketchup og pomfritter af sødekartofler - christinebonde.dk

Det er ikke ligefrem pomfritter med ketchup jeg spiser mest af. Faktisk kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har spist det, for jeg synes virkelig det er intetsigende. Trods det har jeg længe haft lyst til at lave pomfritter af sødkartoffel og afprøve Umahros opskrift på ketchup som jeg fandt i hans bog “Køkkenrevolution for hele familien”. Jeg skrællede en omgang sødkartofler, skar dem ud i både, blandede dem med olivenolie, salt og peber og grillede dem i ca. 20 minutter i ovnen. Ketchuppen lavede jeg med udgangspunkt i Umahros opskrift, men endte med en version der indeholdt følgende:

1 stort rødløg
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater (400 g)
1 dåse tomatpuré (70 g)
1 stort æble
6 halvfriske dadler
3 spsk æblecidereddike
1 tsk kartoffelkrydderi
Salt + peber
Olivenolie til stegning

Snit løget og pres hvidløget. Svits det i en gryde i rigeligt olivenolie. Hak æblet og dadlerne groft. Tilsæt de resterende ingredienser til gryden og lad det simre i ca. 30 minutter. Brug til sidst en stavblender til at blende det hele sammen til en ensartet masse. Lad ketchuppen køle af.

Det er så lang tid siden jeg har spist ketchup at jeg ikke ville kunne vurdere om det virkelig smagte som ketchup. Min kæreste mente dog at Beauvais godt kunne pakke sammen. Jeg må da også indrømme at jeg selv var ret vild med den. Problemet er bare at jeg ikke rigtigt ved hvad jeg skal spise det sammen med udover pomfritter. Nogle gode forslag?

Translation: I never eat fries with ketchup. At least not the regular way. My version consists of sweet potato fries and ketchup made from onion, garlic, tomatoes, tomato puree, apple, dates, apple cider vinegar, seasoning and olive oil.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • måske jeg bare er utrolig glad for junk-inspireret mad, men jeg tænker at du kunne bruge det som hurtig pizzasauce. Elelrs kan du lave bønne- eller linse-bøffer og lave en burger :)

    • Uhmmm, du gør mig helt sulten! Den vil være SÅ lækker i en hjemmelavet burger med det hele. Den er næsten for gourmet-agtig til bare at være pizzasauce, tror jeg ;-)

  • Uhm, hvor ser det godt ud! Nu er jeg så også kæmpe fan af pommes fritter, så tænderne løber jo helt i vand, når jeg ser ovenstående billeder :-D

  • Jeg lavede ketteren og fritterne her til aften, og jeg er allerede kæmpe fan! Jeg serverede dem ved siden af nogle røde linsepolpetter og et par selleristænger (for at det hele ikke skulle være en ren, rød farvefest, du ved) og det fungerede rigtig fint :-)