Raw choko-kado cheesecake aka. avokadokagen

Raw chocolate avocado cheesecake - christinebonde.dk

Jeg kan altid finde på en god grund til at lave (og spise!) kage, men efter en weekend hvor jeg har undervist 2x GRIT Cardio, 2x CXWORX, 1x Bodyflow og deltaget i 2x kvartalsuddannelser, syntes jeg bestemt jeg havde fortjent et stykke eller to. Desuden er jeg i morgen færdig med min “spis vegansk hele august”-udfordring, så jeg ville da lige slutte af med en ekstra lækker tallerken. Det blev til denne raw choko-avokado cheesecake som jeg serverede for min familie. Jeg var faktisk helt overbevist om at den ville blive modtaget med skepsis, eftersom avokado ikke ligefrem er noget min familie forbinder med kage eller dessert overhovedet. Men det blev ikke tilfældet, tværtimod. Jeg vil derfor vove at påstå at selv hvis man ikke er den helt store avokadofan, kan denne kage sagtens være en succes.

Bund:

200 g halvfriske dadler
140 g udblødte mandler
2 spsk kokosrasp
3 spsk kakaonibs
3 spsk smeltet kakaosmør
2 spsk kakao
1 tsk vanilje

Creme:

600 g avokado (6 stk. i almindelig størrelse)
Saften fra 1 lille lime
2 spsk kokossmør
1 ½ spsk kokosolie
½ dl agavesirup

Start med at lave bunden ved at blende alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Konsistensen behøver ikke være fuldstændig ensartet da massen skal trykkes ned i en springform. Jeg brugte en springform på 20 cm og beklædte den med bagepapir inden jeg fordelte massen deri. Stil bunden i fryseren mens cremen laves. Udsten avokadoerne og bland alle ingredienserne sammen i en foodprocessor til en glat og ensartet masse. Tag bunden ud af fryseren og fordel cremen ovenpå. Jeg toppede med kokosrasp og chokoladestykker. Kagen er klar til servering når den har været i fryseren et par timer.

Jeg ville ønske jeg havde et stykke i fryseren lige nu…

Translation: Today is the last day of my vegan August challenge so I wanted to make something special. I ended up with this raw chocolate avocado cheesecake that I served for my family. Everybody loved it!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Mums, den ser lækker ud! Den må prøves! :-)
  Men… HALVfriske dadler? Is that a thing? Og kakaosmør har jeg heller aldrig hørt om… Kender du evt. et alternativ?
  Din blog er rigtig spændende – elsker de nørdede indlæg! ;-)
  Og hey, hils Nicklas! Kh. Ida

  • Jeg forstår godt du studser over dét ord ;-) Du kan egentlig bruge alle former for tørrede dadler. Hvis du vælger dem jeg kalder halvfriske, som er dem der findes i frugt- og grøntafdelingen i f.eks. Føtex og Kvickly, vil ud opleve at de er lidt nemmere at arbejde med da de er bløde. Der findes også tørrede dadler som er så tørre at de næsten er helt hårde. Dem kan du dog også bruge, men så vil jeg anbefale at du udbløder dem i vand først :-) Gav det mening? Mht. kakaosmør kan du muligvis godt udelade det, men ellers vil jeg tro du kan erstatte det med kokosolie eller kokossmør.
   …og TAK for de søde ord! Det er så fedt du gider følge med. Jeg hilser hr. Ingemann ;-)

 • Den ser virkelig god ud! Hvor mange personer vil du umiddelbart tro den rækker til? (hvis man holder sig til ét stykke, vel at mærke. :D)

  • Tak, Sarah :-) Åhh, det kommer jo helt an på hvor store stykker man tager ;-) Jeg vil tro der godt kan være til 12 personer ca.