Jordbærtærte med det hele – bare uden crap

Sund jordbærtærte sukkerfri glutenfri laktosefri christinebonde blogSund jordbærtærte sukkerfri glutenfri laktosefri christinebonde blog

Jeg må vist lige give jer en heads up på den her. Det her er ikke en dessert man bare lige bikser sammen mens man venter på at aftensmaden bliver færdig. Det er skam ikke fordi den er svær at lave, men den kræver at man er lidt tålmodig når de forskellige ting skal køle af og at man formår at time det hele rigtigt. Jeg siger det ikke for at afskrække jer, for jeg håber selvfølgelig at der er nogen der vil prøve at lave den, men jeg bliver selv så irriteret når jeg kaster mig ud i en opskrift der ender med at være besværlig og tidskrævende, når jeg var blevet lovet det modsatte. Når dét så er sagt, kan jeg love jer for at den er alt besvær i verden værd! Den smager mindst lige så godt som originalen, og så er den uden både sukker, gluten og laktose. Jeg spiste 3 stykker i går efter aftensmaden og tænker da at man sagtens kan spise den til morgenmad også…

Bund:

150 g smuttede mandler (eller almindelige hvis du er i tidsnød eller ikke har noget imod at bunden bliver mørk)
50 g boghvedemel
1 spsk smeltet kokosolie
100 g daddelpure (ca. 6 halvfriske dadler blendet med 1 dl vand)
Saft fra ½ appelsin
3 æg
1 tsk vaniljepulver

Chokolade:

15 g kokosolie (ca. 1 spsk)
55 g kakaosmør
4 spsk almindelig, usødet kakao
1 tsk vaniljepulver

Fyld:

200 g frosne jordbær
1 lille æble (100 g når det er skåret ud)
1 tsk vaniljepulver
2 dl kokosmælk
2 tsk agarflager

Topping:

500 g friske jordbær
Kakaonibs

How to:

1. Start med at lave bunden. Blend mandlerne til mel og bland dem med alle de øvrige ingredienser – pånær æggehviderne – i en stor skål. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem derefter forsigtigt i den første skål. Hæld dejen i en springform (min var 26×26 cm) og bag den i 20 minutter ved 180 grader. Lad bunden køle helt af.

2. Start på fyldet. Skær æblet i små stykker og kog det op sammen med jordbærrene. Blend det sammen med en stavblender og tilføj vaniljen. Sæt blandingen på køl.

3. Lav chokoladen. Smelt kokosolie og kakaosmør og tilsæt herefter kakao og vanilje. Lad den køle en lille smule af. Hæld chokoladen over den afkølede tærtebund og lad chokoladen stivne (jeg stillede den i fryseren fordi jeg – surprise – var utålmodig…).

4. Lav fyldet færdigt ved at give kokosmælken og agarflagerne et hurtigt opkog så flagerne opløses. Bland det sammen med den afkølede jordbærmasse. Hæld det ud over tærten når chokoladen er stivnet. Lad tærten stå i køleskabet i 1-2 timer indtil jordbærmassen er stivnet.

5. Pynt med kakaonibs og jordbær (ja, jeg glemte kakaonibs men kunne da heldigvis tilføje dem efter at billederne blev taget – mums!).

Translation: I made a healthier version of the classic Danish strawberry tart. It’s without sugar, gluten, and lactose, however, the sweetness and texture is almost like the original.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hahaha, elsker at dit øverste billede også ligner pac-man – og så endda med et øje ;) når det så er sagt, så ser den simpelthen for lækker ud din kage! Susan og jeg sad i går, efter at have set dit billede på Instagram, og gættede hvilke ingredienser du havde brugt og hvorhenne din daddelpuré skulle bruges… Jeg gættede rigtig :p
  Den kage bliver jeg da vist nødt til at afprøve en dag!

  • Haha, fra nu af kan vi aldrig skære sådan et stykke kage uden at tænke “PACMAN”! :D
   I to har dælme også lavet nogle fristende sager :o Ååååh, vi elsker kage <3

 • Jeg lod mig inspirere af din opskrift til en sundere dessert på terrassen. Bunden blev som du lavede den, og så toppede jeg den med blendede solbær/blåbær rørt op med skyr og den tykke del af en dåse kokosmælk. Et par blade husblas, og så lignede det jo næsten en cheesecake. Og den smagte forrygende, så tak for en en god opskrift :)

  • Fantastisk! Jeg elsker når folk kan bruge mine opskrifter som inspiration. Jeg er personligt ikke så god til at følge en opskrift til punkt og prikke, så jeg synes det er fedt at du har taget det du kunne bruge og lavet din egen version :-) Dejligt at høre!