Ferieforberedelser #3

Aktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonde blogAktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonde blogAktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonde blogAktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonde blogAktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonde blogFerie 2013_MG_7265.jpgAktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonde blogAktiv ferie Sydfrankrig Provence christinebonode blog

Nedtælling: 15 dage! Jeg glæder mig til…

– at finde på alternative workouts uden udstyr
– at afprøve GRIT Cardio i 40 graders varme
– tennisturneringer og kortspil
– svømmeture i Middelhavet og mogendukkerter i poolen
– at drikke iskolde, friske kokosnødder
– en smuttur til St. Tropez
– at tage en lur på hemsen og blive nedkølet af aircondition
– at gå på opdagelse i supermarkederne der bugner med økologi
– verdens lækreste kartoffelkage og trøffelsauce på vores obligatoriske besøg på restaurant La Môle
– bjergbestigning og smuk udsigt
– at vågne om morgenen til lyden af min far der har hentet knasende sprøde baguetter ved den lokale bager
– at holde fri med dem jeg elsker allermest

Forresten – er der nogle der kan fortælle mig hvorfor man skal lave et tårn af sten når man har nået toppen af et bjerg? Min søster, som i øvrigt snart skal bestige Kilimanjaro, mener altså at det er en uskreven regel. Er der nogle af jer der har hørt om det?

Translation: Countdown: 15 days! I’m looking forward to outdoor workouts without equipment, trying out GRIT Cardio in the heat, playing tennis and climbing mountains, swimming in the Mediterranean, drinking ice-cold water from fresh coconuts, visiting St. Tropez, going through the huge organic departments in the supermarkets, having the most delicious potato cake with truffle sauce at our favorite restaurant, spending time with my loved ones… The list goes on!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Tårne af sten kaldes en varde, og wiki definition heraf er nedenstående.

  Varder har igennem tiden været anvendt verden over med mange forskellige formål. Fælles for alle varder er, at de består af en menneskeskabt stabel af sten.

  I Skandinavien forbindes varder især med markering af transportruter til lands og til vands, samt som ejendomsmarkører. Varder har især været anvendt i bjergrige egne, idet der her er rigelige byggematerialer og desuden den sigtbarhed, der er nødvendig for at varderne fungerer som landmærker.

  Udover som vej- og ejendomsmarkører har varder også været anvendt af enkeltindivider som monumenter, i den forstand at de ofte bliver opført af turister med markante steder som et monument over deres tur til stedet.

  Jeg bor selv på Grønland og der ses en del varder når man går eller løber en tur ude i fjeldet. Og mine 2 “krudtugler” har sat sport i, at de skal bidrage med en sten til varden når de vandre forbi ;-)

  • Ej, tusind tak for den forklaring, Maja! :D Jeg må lige teste min søster og se om hun ved hvad en varde er ;-) For hun skal da helt sikkert lave sådan én på toppen af Kilimanjaro!
   God weekend :-)

 • Der er mange måde at holde ferie på og i år vælger vi storby ferie, men det du fortæller det lyder virkelig også lækkert. Sådan en ferie vil jeg gerne snart på..;)

 • Man skal ikke lave en tårn af sten, når man har nået toppen af et bjerg. Tårnene af sten er vejvisere på bjerget. Under dårlige vejrforhold kan der være ekstremt ringe sigtbarhed på bjerge, hvor man kan blive ledt på rette vej af de menneskeskabte tårne. Det er derfor “forbudt” at lave tårne af sten på bjerge som ligger udenfor en rute til en camp. Da Kilimanjaro er et af verdens mest populære bjerge at bestige, er det ikke ligefrem tilfældet at reglen bliver benyttet. Der bliver ofte bygget tårne uden for stierne, da det er umuligt at fare vild i forvejen. På andre bjerge er markørerne dog med til at redde liv. :-)