En rund efterligning af Toblerone

Hjemmelavet sukkerfri Toblerone chokolade1Hjemmelavet sukkerfri Toblerone chokolade2Hjemmelavet sukkerfri Toblerone chokolade3Hvis I følger med på min Facebook-side, har I måske allerede set disse chokolader (ja, nu har hun lavet chokolade igen?). Den anden dag ville jeg lave en ny portion af min chokolade med quinoa og tage min nye silikoneform i brug, men jeg kunne som sædvanlig ikke holde mig 100% til opskriften. I øvrigt havde jeg ikke noget poppet quinoa så jeg måtte finde på noget andet til at give knas.

× Toblerone 

Du skal bruge:

 • 100 g kakaomasse (eller en plade af din yndlingschokolade)
 • 1 stor spsk kokosolie
 • 1 spsk knuste kakaobønner (kakaonibs)
 • 3 spsk lucumapulver (eller anden sødning som fx daddelpure, kokossukker eller lign. – mængden afhænger selvfølgelig også af om der allerede er sødning i den chokolade du vælger at bruge)
 • 1 spsk kokosrasp (groft kokosmel)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • Et lille nip salt
 • En form til at støbe chokoladerne i

Sådan gør du:

 1. Bræk chokoladen i stykker og smelt den over vandbad sammen med kokosolien. 
 2. Bland de øvrige ingredienser i massen. 
 3. Hæld massen i formen og stil på køl i ca. 45 minutter indtil den er stivnet.

Easy peasy.

Jeg tror (og kan godt forstå) at folk undrer sig lidt når de ser at der ligger en kæmpe bunke 100% chokolade i en af mine køkkenskuffer blandt alle mine andre godter. Selvom jeg elsker mørk chokolade, er det altså ikke lige et stykke 100% chokolade jeg craver når jeg bliver lækkersulten. Til gengæld synes jeg det er genialt til fx at lave sin egen chokolade så jeg selv kan bestemme hvad der skal i – lidt ligesom at lave chokoladebrud. Chokoladen har jeg fået af min far som tog det med hjem sidste gang han var i Frankrig. Det er efterhånden blevet en fast tradition at vi køber rigelige mængder af lige præcis dén chokolade når vi er i Frankrig, så jeg har et lille stash herhjemme. Det er billigt og super god kvalitet. Jeg er i hvert fald endnu ikke stødt på en økologisk 100% chokolade til en overkommelig pris herhjemme. Måske kan nogle af jer tippe om det?

Yep. Another chocolate recipe #sorrynotsorry. I wish I had a triangular chocolate mold ’cause these chocolates actually taste like a dark version of Toblerone! The crunchiness comes from the shredded coconut and cacao nibs while the sweetness comes from vanilla and lucuma powder. Aaaand the creaminess comes from the coconut oil. That’s pretty close to everything I want when I feel like having a choco treat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.