Chokoladekage med kun 5 ingredienser (glutenfri, sukkerfri, laktosefri)

Sund chokoladekage med 5 ingredienser (glutenfri, sukkerfri, laktosefri)2Sund chokoladekage med 5 ingredienser (glutenfri, sukkerfri, laktosefri)Sund chokoladekage med 5 ingredienser (glutenfri, sukkerfri, laktosefri)3

Jeg var egentlig fuldstændig udmattet og flad da jeg gik i gang med at bage denne kage. Efter en weekend med 2x release på CXWORX og BODYFLOW var både min krop og mit hoved i hvert fald godt og grundigt brugt. Det var måske også derfor at jeg endte med at flade ud på gulvet lige foran ovnen mens jeg holdt øje med at kagen fik den rigtige bagetid. Dovenskab og utålmodighed i en noget så fin kombination…

Det er lige før at denne kage er lige så nem at lave som en af de der tarvelige færdigblandinger… Og så er den endda opgraderet i forhold til smag og næringsværdi i bedste “Chrisser skal liiige prøve at pille lidt ved opskriften”-stil. Den er svampet, har en virkelig rig chokoladesmag og smelter nærmest på tungen.

Ingredienser (til ca. 8 stykker):

*For en vegansk version kan æggene erstattes med 3 flax eggs. Ét flax egg laves ved at kværne 1 spsk hørfrø og tilsætte 3 spsk vand til konsistensen minder om en æggehvide.

**Daddelpure kan købes i helsekostforretninger (og kan bruges på linje med fx agavesirup og honning til at søde med), men jeg laver altid min egen. Til denne opskrift passer det med 150 g bløde, udstenede dadler der blendes med 1 dl vand.

Fremgangsmåde:

 • Forvam din ovn til 175 grader (varmluft).
 • Smelt chokolade og kokosolie sammen i en gryde ved lav varme.
 • Bland daddelpure, kakaopulver og æg i gryden og pisk det sammen til en ensartet, tyk masse.
 • Hæld dejen i en springform (min var 15 cm i diameter).
 • Bag kagen i 25-30 minutter, men hold øje med den!
 • Lad kagen stå i et kvarters tid før du tager den ud af formen, og lad den så køle fuldstændig af. Hvis du kan lade den stå i køleskabet til dagen efter, bliver den lige dobbelt så god.

Man kan selvfølgelig sagtens pifte den op med krydderier, nødder, glasur, toppings osv., men den er bare så ufatteligt let og hurtig at bikse sammen når køleskabet og køkkenskufferne er lidt tomme og man bare har lyst til chokoladekage i en fart.

Ps. Hvad siger I til keramiktallerkenerne? Jeg er simpelthen så vild med dem. Der gik ikke mere end 5 minutter fra jeg så at de var kommet tilbage i butikkerne, til jeg sad på cyklen på vej i Søstrene Grene. Faktisk måtte jeg tilbage i butikken dagen efter for at købe nogle flere. De passer bare så fint ind i min lille samling! Andre med en svaghed for rustikke keramiktallerkener? ;-)

After releasing CXWORX and BODYFLOW on Saturday and Sunday, I was soooo tired yesterday. And I was craving chocolate cake sooo bad. Therefore, I decided to make this chocolate cake as it only contains five ingredients and requires a minimum amount of effort to make while being totally delicious AND nutritious. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Tak! Jeg må indrømme at jeg er ret begejstret over den her, og jeg ser frem til mit stykker nummer 2 i dag. Hæhæ.
   Jeg var faktisk heller ikke vild med tallerkenerne første gang jeg så dem, da de kom i butikkerne for flere måneder siden. Man skal måske lige se dem sammen med noget andet og få en ide om hvordan de kan anvendes, for jeg fortrød i hvert fald ret hurtigt at jeg ikke købte dem inden de blev udsolgt dengang. God jagt ;-)

 • Hej Christine,

  hvor ser den kage bare herlig ud. Den ligner bestemt en jeg må have afprøvet opskriften på. Og skønt, at der ikke skal mere til end blot 5 ingredienser. Det er da til at overse!
  Tak for opskrift.

  Kh. Betina

  • TAK! :-) Jeg er også vild med at den kun kræver 5 simple ingredienser. Lad mig endelig høre hvad du synes om den hvis du får den afprøvet :-)

   • Hej igen, Christine!

    Jeg har lige bagt kagen her i eftermiddags – den er så god! Det er virkelig en fin basisopskrift. Jeg har det nok lidt lige som dig, at jeg kan lide at gøre det til mit eget, så jeg gjorde, som du også skriver – altså at tilføje, hvad man lyster. Så der røg lidt kaffe i istedet for at blende dadler med vand, og så ristede hasselnødder. Det var altså en succes :)
    Vil det være okay med dig, hvis jeg deler min udgave opskriften på min egen blog – jeg vil selvfølgelig nævne, at jeg har fundet inspiration og basisopskriften herfra?

    Kh Betina

    • Det lyder godt nok som en lækker version ? Fedt at du kunne bruge opskriften! Du må meget gerne dele den ?

  • Tak ☺️ Jeg ved desværre ikke om man stadig kan få fat i tallerkenerne hvis de har været lige så populære som første gang de blev solgt ?

 • Hej. Jeg er meget opsat på at prøve denne kage, til en kvinde, der lever uden sukker, laktose eller gluten.
  Jeg er bare i tvivl om, om der ikke er laktose i en 92 % chokolade? Og heller ikke sukker?
  Vh Gurli

  • Hej Gurli. I den chokolade som jeg linker til i indlægget er der ikke laktose eller raffineret hvidt sukker. Den er sødet med kokossukker som påvirker blodsukkeret i lidt mindre grad end almindeligt sukker. Men når kakaoprocenten samtidig er så høj, er det begrænset hvad man får af sukker :-) Håber du får lyst til at prøve kagen!
   Kh. Christine

  • Hej Anni. Jeg har ikke afprøvet opskriften med et alternativ til kokosolie, så det kan jeg desværre ikke sige med sikkerhed.

  • Det er jeg helt enig i! Bare man havde tålmodighed til at vente til dagen efter ?

  • Rapsolien stivner ikke når den bliver kold, så det kan du ikke desværre. Men smør kan du bruge hvis ikke den behøver være laktosefri :-)