Blomkålsgrød med kokos

Blomkålsgrød, sund risengrød2Blomkålsgrød, sund risengrød1

…eller kokosgrød med blomkål? Uanset hvad er der sikkert mange som rynker på næsen over at blomkål er en af hovedingredienserne i denne grød.

Jeg har efterhånden læst hver eneste side i min bog om kål, og det er højst sandsynligt derfor at mit køleskab lige nu bugner med kål. Grønkål (som har sin helt egen hylde der bliver fyldt op før den er tom), rød grønkål, spidskål, savoykål, hvidkål og selvfølgelig blomkål. Sidstnævnte købte jeg faktisk efter at have set Lykkes opskrift på paleo-risengrød. Grød med blomkål? Først rynkede jeg også på næsen (indrømmet), men kort tid efter syntes jeg at det var en genial ide. Efter min mening bliver man nok temmeligt skuffet hvis man med denne opskrift forventer en traditionel smag af risengrød. Til gengæld smager blomkålen ikke igennem, men den giver en vildt lækker konsistens og sørger samtidig for at man virkelig bliver mæt.

Til 1 portion:

 • 1 lille blomkål (ca. 400 g når stokken og bladene er skåret fra)
 • 200 ml kokosmælk
 • 1 æg, str small (kan udelades)
 • 2 store spsk kokoschips
 • 2 spsk kokossukker
 • 1 spsk lucumapulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk kokosolie til stegning

How to:

 1. Klargør blomkålen og blend den i en foodprocessor til konsistensen ligner ris.
 2. Svits blomkålen i kokosolie indtil den begynder at blive mere cremet.
 3. Kom blomkålen i en gryde og bland det sammen med de øvrige ingredienser.
 4. Kog grøden langsomt op indtil den ønskede konsistens opnås.
 5. Drys fx med kokossukker, kanel og kokosmel på toppen som her. Jeg gav den faktisk også et drys lakridsgranulat hvilket slet ikke var tosset.

Tak til Lykke for at give mig mod til at bruge blomkål i min grød! Jeg har i øvrigt lavet grøden både med og uden æg, og begge dele smager skønt. Efter min mening gør ægget noget ret godt for konsistensen, og så giver det altså (for mit vedkommende) en dejlig mæthedsfornemmelse at tilføje noget protein.

The main ingredient in this rice pudding lookalike is cauliflower. Yep. You heard me. I was inspired by this recipe and started out being just as skeptical as you probably are now. Luckily, I had the courage to try it out, and the result is pretty delicious! Also, it really makes a good breakfast as the cauliflower makes you feel full in a lovely way.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.