ÆGGELATTE – æg i kaffen

Æggelatte // egg latte // christinebonde.dkÆggelatte // egg latte // christinebonde.dkÆggelatte // egg latte // christinebonde.dkJeg har i dag fået taget min mødom. Min æggelatte-mødom that is.

Jeg har haft lyst til at prøve det i SÅ lang tid, men først i dag fik jeg endelig gjort det. Nu ærgrer det mig virkelig at jeg ikke har smagt det før, for HOLD nu op hvor er det lækkert! Og det synes jeg endda på trods af at jeg bestemt ikke er den store kaffedrikker. Jeg plejer altid at sige at jeg ikke er voksen nok endnu til at drikke kaffe. En caffe latte kan jeg godt have lyst til i ny og næ, men jeg synes at almindelig kaffe er ret intetsigende. Derudover må jeg nok indrømme at jeg er glad for, at jeg ikke behøver et skud koffein for at vågne eller holde mig kørende på det kritiske tidspunkt om eftermiddagen. Æggelatte har til gengæld potentiale til at blive en ny afhængighed for mig – ikke pga. koffeinen (for min var koffeinfri) men fordi det bare er fucking delicious.

Æggelatte er sikkert nyt for nogle af jer, og hvis I synes at det lyder mærkeligt og måske endda lidt uappetitligt, så kan jeg kun give jer ret. Det var i hvert fald også min umiddelbare tanke. “Æg i kaffen siger du? RÅT æg ovenikøbet? Okaaaay?” Jeg kan dog ikke sige andet end at det er en drik som man bare bliver nødt til at prøve. Simpelthen. Jeg kan nok bedst beskrive smagen som en blanding af æggesnaps og caffe latte. Jeg var selv mest bange for at ægget ville gøre konsistensen lidt funky, men det er overhovedet ikke tilfældet. Der findes ret mange varianter af æggelatte, men min version indeholder følgende:

Ingredienser til æggelatte (1 kop):

 • 1 æg
 • 1 spsk frysetørret kaffe (jeg brugte koffeinfri)
 • 2 dl vand
 • ½ spsk kakao
 • ½ tsk vaniljepulver
 • ½ tsk kanel
 • Et nip kardemomme
 • 1 tsk kokosolie

Fremgangsmåde:

 1. Brug en stavblender til at blande alle ingredienserne (pånær vand) sammen i en skål.
 2. Kog vandet og blend det sammen med resten indtil det skummer.
 3. Hæld det på et glas og drys lidt kanel på toppen.

Translation: Egg latte – ever heard of that? It might sound weird, and maybe even a bit unappetizing, but that is so not the case. I tried it for the first time today and even though I’m not that much of a coffee drinker I absolutely loved it. It’s freaking delicious, honestly!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.