UDDANNELSESSTOP – hvad gør jeg så nu?

uddannelsesstop-hvad-goer-jeg-saa-nu

{ Opskriften til kagen på billedet findes HER }

Efter jeg offentliggjorde at jeg har valgt at stoppe på min kandidatuddannelse (læs indlægget HER), har jeg fået en del spørgsmål angående min fremtidige karriere- og uddannelsesvej. Spørgsmålene er bestemt ikke blevet færre efter at det nye uddannelsesloft blev en realitet. Jeg må indrømme at jeg ikke har sat mig 100% ind i hvad det har af konsekvenser for mig, men jeg har heller ikke haft lyst til at studere på en anden bacheloruddannelse eller på nogen måde skifte retning.

Som jeg nævnte i mit tidligere indlæg, var der én kandidatuddannelse som jeg gerne ville ind på, og det vil jeg egentlig stadig, men jeg er desværre begrænset af manglende ECTS-points og nogle nye regler som gør, at ansøgere med supplering slet ikke bliver taget i betragtning. Både inden og efter mit uddannelsesstop undersøgte jeg mulighederne for andre kandidatuddannelser, men indtil nu har jeg ikke fundet noget i Danmark der tiltaler mig. Jeg kunne godt overveje et fjernstudie hvis jeg finder noget i udlandet som jeg synes giver mening.

Læs også: Education is not preparation for life – education is life itself

Jeg har altid set dét at tage en kandidatuddannelse som et must – i hvert fald for mig selv – og det skulle helst være i direkte forlængelse af en bacheloruddannelse. Det tog mig virkelig lang tid at finde ud af at det slet ikke behøver være sådan. Der er så mange andre muligheder end den klassiske uddannelsesvej, og netop det emne har jeg haft oppe at vende med nærmest alle der kender mig godt. Det hænger nok også sammen med at der i øjeblikket er så mange der springer ud som selvstændige og driver egen virksomhed. Der er så meget fokus på iværksætteri, nytænkning, at være ambitiøs, det at skabe og det at turde gå 100% efter lige præcis det man drømmer om. Jeg synes det er vildt inspirerende og befriende, og det har helt klart været med til at gøre det nemmere for mig at træffe mit valg om at droppe ud af studiet. Måske ender jeg på skolebænken igen på et tidspunkt. Det kunne jeg faktisk godt forestille mig. Men i så fald er det fordi jeg finder en uddannelse som jeg simpelthen ikke kan undvære, og ikke fordi jeg har en forestilling om at det nok er det rigtige at gøre.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Det lyder altså som om at du har gjort lige præcis det var rigtigt for dig, Christine. 100 respekt for dig og din beslutning – nogle gange er det fantastisk godt bare at gøre det man føler, og ikke det man (eller andre) synes man burde. Sejt af dig!
  Kram Nanna (yoginanna om man vil, haha)

  • Tak sødeste Nanna! Jeg ved ikke om der er noget sejt i det, men jeg føler mig i hvert fald lettet over, at jeg ikke længere sidder på en uddannelse som jeg føler mig tvunget til at gennemføre 🙂

   • Det er lidt sejt at stå op for sig selv og ikke bare flyde med strømmen, kan du tro. Det kræver mod at lytte efter den der mavefornemmelse :o) kram

 • Du skal gøre det, som du føler, er det rigtige for dig. Det kan godt være du ikke ved, hvad du skal lige nu. Men ved du hvad? Du skal nok finde ud af det.

  Gustavo Woltmann

  • Tak! Jeg har gjort hvad der føles rigtigt lige nu, og så må jeg jo arbejde for, at det bliver ved med at føles sådan 👍