Trifliens svar på gammeldags æblekage – i sundere forklædning

_MG_8001

Jeg kunne helt sikkert lave en meget lang “grunde til at elske efteråret”-liste. Noget af det jeg elsker allermest ved efteråret er sæsonens frugt og grønt. Rødbeder, grønkål, græskar, knoldselleri, æbler… Ååååh, jeg ønsker mig en kæmpe have hvor jeg kunne dyrke det hele! Mit hjerte banker ikke kun for økologi, men bestemt også for alt der er dyrket lokalt. Da jeg besøgte min onkel i eftermiddags, fik jeg en kæmpe bærepose med æbler med hjem, og jeg besluttede ret hurtigt at de skulle laves til æblemos. Duften af kogte æbler fik mig til at tænke på gammeldags æblekage med knuste makroner og flødeskum. Jeg kan virkelig godt lide at pille lidt ved den slags gamle opskrifter og opgradere dem med nogle nye og mere næringsrige ingredienser uden at spolere originalen fuldstændig. Det lykkedes altså ret godt i denne trifli som jeg allerede har fået 2 gange i dag:

(til 1 person)

Kokos-chiagrød:

1 ½ dl kokosmælk
1 spsk chiafrø
1 spsk kokosfibermel
1 tsk vaniljepulver

Bland alle ingredienserne rigtigt godt sammen og stil det i køleskabet i en lufttæt beholder natten over eller minimum 4 timer.

Chokoladegranola:

1 tsk kokosolie
1 håndfuld hakkede cashewnødder
1 håndfuld morbær
1 tsk hampefrøskaller
15 g chokolade (jeg brugte 100%)
½ tsk vaniljepulver

Smelt chokolade og kokosolie på en pande og bland de øvrige ingredienser i. Lad evt. massen køle helt af inden servering.

Æblemos:

Brug alle de æbler du kan komme i nærheden af så du kan fryse noget ned!

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker. Kog dem møre i en stor gryde med en lille smule vand i bunden. Blend dem til mos med en stavblender. Jeg brugte Ingrid Marie æbler som efter min mening har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, så jeg tilsatte intet.

Translation: I’m sooo in love with fall – especially because of all the delicious fruit and vegetables you can get here in Denmark at the moment. Today I got a huge bunch of apples from my uncle’s garden and decided to turn some of them into a thick, creamy apple puree. I ended up using it in this trifle layered with chia porridge and homemade chocolate granola. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.