Tips til New York (spis, træn, se og oplev)

tips-til-new-york

Lige om lidt render jeg igen rundt med selfie stick og et kæmpestort spejlreflekskamera i allerbedste asiat-/turiststil mens jeg oplever en ny del af verden. Om en god uges tid rejser jeg nemlig til New York! Jeg har aldrig været der før, på trods af at det er en destination som altid har været på min bucket list, så jeg glæder mig helt åndssvagt meget. Som 18-årig oplevede jeg en del af USA for første gang da jeg besøgte både Miami, Key West og Bahamas, men New York er naturligvis noget helt andet. Det der med at tage på storbyferie har aldrig rigtigt sagt mig noget, men lige præcis New York har jeg altid ønsket at opleve.

Se også: Rejselyst? Digital nomade? Store drømme?

Jeg tager derover for at deltage på en yogauddannelse men inden da har jeg lige 4 dage til at udforske byen. Lige nu sidder jeg og er i fuld gang med at planlægge de 4 dage så jeg kan få mest muligt ud af dem. Eller det vil sige at jeg er i gang med at færdiggøre listen med de ting jeg gerne vil opleve. Den liste er nemlig allerede ved at være lang! Jeg har fået inspiration fra et par rejseguides på nogle blogs, men det er faktisk primært via Instagram at jeg har fundet frem til hvad der kunne være spændende at opleve i New York. Af åbenlyse grunde kan jeg selvfølgelig ikke komme med nogen anbefalinger endnu, men jeg tænkte at det alligevel kunne være meget sjovt for jer at se hvad jeg har på min New York to do-liste. Indtil indeholder den følgende:

By CHLOE
Det sted får SÅ meget ros, og jeg har også fået det anbefalet fra flere af jer (tusind tak for tips!). Jeg ved kun at maden er plantebaseret og at stedet er ret populært, så jeg glæder mig bare!

abcV
Denne restaurant fandt jeg frem til via Instagram (kan det passe at det var Green Kitchen Stories som havde været der?). Jeg er virkelig nysgerrig på det sted. Maden er plantebaseret og mega kreativ og serveres i de smukkeste omgivelser. Jeg tror i hvert fald jeg kommer til at tage lige så mange billeder af interiøret som af maden…

Jack’s Wife Freda
Endnu et populært sted som jeg faktisk ikke ved så meget om. Maden ser bare så farvestrålende ud, og jeg har hørt at der er en helt særlig stemning.

The Butcher’s Daughter
Et plantebaseret spisested som fokuserer på lokale og økologiske råvarer. Grøntsagerne er så meget i fokus at de også kalder sig for et “vegetable slaughterhouse”. Jeg glæder mig selvfølgelig først og fremmest til at smage maden og se hvor gode de er til det med grøntsagerne, men jeg er også spændt på at se stedets interiør og selve restauranten som ejes af Heather Tierney der også er designer.

Sleepy Jones
Lidt random, men jeg faldt over det her brand og forelskede mig med det samme. Jeg forelskede mig i noget som jeg slet ikke anede at jeg manglede; en mega fin pyjamas! Faktisk er deres pyjamaser så fine at jeg godt kunne se hvordan sådan en kunne styles og bruges til hverdag.

Tory Sport
Jeg kender overhovedet ikke det her brand, men jeg faldt tilfældigvis over det på Instagram og tænkte, at det skulle på New York-listen med det samme.

Studio B
Så vidt jeg kan forstå er det både et fitness studio og en webshop. Måske har de også en fysisk butik? Jeg vil i hvert fald prøve at booke mig på en klasse derinde og se hvad det er for noget træning de tilbyder. Udvalget på deres webshop ser altså virkelig lækkert ud.

Nike Store
Jeg ved slet ikke hvor mange Nike-butikker der findes i New York, men jeg skal i hvert fald ind i den der kæmpestore 3-etagers én. Hvis ikke jeg allerede har købt dem her (affiliate-link) i forvejen, skal jeg helt sikkert nok finde noget andet som jeg umuligt kan leve uden. Jep, jeg er stadig kæmpe fan af Nike.

Brooklyn Bridge
Jeg vil rigtigt gerne se broen (og selvfølgelig gå over den) men også, hvis der er tid, opleve noget af Brooklyn. Jeg har en ide (eller, en forhåbning i hvert fald) om at der godt kunne gemme sig nogle små, skjule skatte som ikke er druknet i turisme endnu.

Central Park
Altså selvfølgelig. Det er nærmest ikke nødvendigt at skrive det sted på listen, for man kommer selvfølgelig ikke uden om Central Park på en tur til New York. Her kan jeg forhåbentlig få et nature fix og lege lidt rundt med min håndstand. Vejret skulle vist blive ret så godt, så jeg ville også elske at sidde i parken og nyde en toplækker frokost!

Keramik
Igen – random. Jeg vil bare SÅ gerne finde nogle små keramikbutikker eller -markeder og købe noget nyt regi med hjem til mine madbilleder. Jeg ville elske hvis I havde nogle tips til små studier eller måske værksteder hvor man kan købe unik keramik, porcelæn og noget i den dur.

Vintage/thrift shopping
Jeg har faktisk en stor kærlighed til genbrugsbutikker, men jeg har ikke været så god til at finde noget guld herhjemme i Danmark. Jeg har sådan en idé om at thrift shopping er lidt sejere i USA, så jeg håber både på at finde noget lækkert vintage tøj eller noget unikt regi.

The MET/MoMA/American Museum of Natural History
Der bliver nok ikke tid til at besøge mere end et enkelt museum, og jeg tror allerede jeg hælder mest til det naturhistoriske museum, men måske har I nogle andre anbefalinger?

 

Men nu er det jeres tur! Hvis I har lyst må I meget, meget, meget gerne dele jeres bedste tips til alt fra spistesteder til grønne områder til markeder til særlige gader osv. 💚

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg var i NY for i januar 2016, og jeg faldt virkelig pladask for Soho-kvarteret. Der er virkelig stilrent og smukt, og så rummer det også virklig fede butikker. Jeg vil også anbefale en gåtur igennem og/eller et par restaurantbesøg i China Town og Little Italy.
  Forresten tror jeg også, at du gør klogt i ikke at have frihedsgudinden med på din liste, når du kun har fire dage. Men hvis du skulle få lyst og tid, ville jeg blot lige give et lille tip: der er en gratis færge til Staten Island, som sejler lige forbi og giver nøjagtig samme udsigt. God tur! :-)

  • Jeg har også på fornemmelsen at jeg vil elske SOHO-området ud fra hvad jeg har hørt :-) Faktisk er det helt med vilje at Frihedsgudinden ikke er på listen, for jeg har hverken tid eller lyst til (eller behov for) at se de helt store turistattraktioner :-)
   Tusind tak for tips, Michelle!

 • Hej Christine. Jeg bor og arbejder pt i New York, og vil gerne lige komme med et par tips, da jeg selv spiser primært plantebaseret. Til morgenmad eller hurtig frokost, så vil jeg anbefale Pressed Juicery, Juice Press eller Juice Generation, de ligger mange steder på Manhattan. Derudover laver Taim Falaffel en vanvittig god rødbedefalaffel denne måned (de skifter hver måned). Du skal også klart gå en tur i Wholefoods og købe frokost en dag, de har så mange forskellige lækre muligheder. Af museer vil jeg klart anbefale MoMa, The Whitney eller The Frick. Både the Met og AMNH er begge kæmpe store og man kan sagtens bruge mange timer derinde, de andre er lidt mindre og man kan med fordel tage en af hver. Flere af dem har en betal-hvad-du-ønsker politik, så der er også råd til at besøge flere af gangen :-) Dumplings i Chinatown er også et besøg værd, de er flere der har mange vegetariske versioner på kortet og så er det så absurd billigt også. Hvis du er til genbrug, så tag en tur til Williamsburg og gå rundt (her bor jeg) og der er mange genbrugsbutikker og hyggelige spisesteder, samt en vanvittig smuk udsigt over skylinen nede ved vandet. Og hvis du er i Williamsburg på en lørdag, så må du endelig besøge Smorgasburg, som er et fantastisk madmarked nede ved vandet. I Williamsburg ligger også Van Leeuwen isbutik, som laver fantastisk god vegansk is. Anyways, det var lige hvad jeg kunne komme i tanke om. Sig endelig til hvis du har brug for selskab nogle af stederne ;-)

  • Jeg kom også lige i tanke om at du bør besøge Sweetgreen, som laver de allerbedste salater. Spiser der flere gange om ugen :-)

   • Tusind, tusind, TUSIND tak for alle dine tips, Laura! Det er jeg virkelig glad for :-D Er der nogle bestemte genbrugsbutikker i Williamsburg du kan anbefale? Måske nogen med bolig/interiør?

    • Det var sandelig så lidt. Den jeg synes er bedst er Beacons Closet, som ligger i den nordlige del af Williamsburg oppe mod Greenpoint. I selve Williamsburg ligger der Mother of Junk og Amarcord Vintage Fashion, som vist begge har noget interiør, men er ikke helt sikker på hvor meget. Men hvis du går rundt et par timer i Williamsburg, så støder du med sikkerhed på de fleste af dem. Og hvis du kan, så kombiner det med Smorgasburg om lørdagen :-)