Test af de nyeste powerblendere: Hvilken Vitamix-blender er bedst?

Indlægget indeholder reklame for High on Life

Til venstre: Vitamix Ascent 2500I (hvid)
Til højre: Vitamix Ascent 3500I (børstet stål)

Den nye Ascent-serie fra Vitamix

Som du måske ved, er jeg lidt af en blendernørd, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget begejstret for den efterhånden verdenskendte Vitamix-blender, som jeg har brugt lige siden jeg fik min allerførste for 7 år tilbage. Vitamix er en såkaldt powerblender og kværner altså nemt alt fra stenhårde frosne bananer til små lette sesamfrø.

Læs også: “VITAMIX ANMELDELSE – verdens bedste blender?”

Jeg har testet flere forskellige modeller siden 2013 (både Vitamix men også en del andre brands) og får i den forbindelse relativt mange spørgsmål omkring, hvilken én jeg foretrækker, og hvordan de forskellige modeller adskiller sig fra hinanden. I forbindelse med at Vitamix har lanceret en ny serie af blendere under navnet Ascent, har jeg fået lov at teste de to nyeste skud på stammen.

Vitamix Ascent 3500I vs. Vitamix Ascent 2500I – forskelle og ligheder

Da det netop er de to nyeste modeller, som er kommet kort tid efter hinanden, er der ikke den helt store forskel, men jeg vil alligevel komme ind på, hvordan jeg synes de adskiller sig en smule fra hinanden, efter at jeg har testet dem igennem flere måneder. Er du nysgerrig på, hvad jeg synes om de ældre modeller af Vitamix, kan du med fordel læse dette indlæg hvor jeg sammenligner Vitamix Pro 750 og Vitamix 5200.

De to nye modeller har først og fremmest det til fælles, at de har samme størrelse og mål (både maskine og kande) og blender med samme 2,2 hestekræfter, som altså svarer til en lille græsslåmaskine.

Køb Vitamix Ascent 3500I HER

Hvad er særligt Vitamix Ascent A3500I?

 • Pris: 6999 kr.
 • Fås i råstfrit stål
 • 5 programindstillinger (smoothies, frosne desserter, supper, puréer og rengøring) som er forindstillede med tid og hastighed
 • Styres primært med touch-knapper

Køb Vitamix Ascent 2500I HER

Hvad er særligt ved Vitamix Ascent A2500I?

 • Pris: 5795 kr.
 • Fås i sort, hvid, grå og rød
 • 3 programindstillinger (smoothies, frosne desserter og supper) som er forindstillede med tid og hastighed
 • Styres med de klassiske Vitamix-knapper (puls-, tænd og sluk- samt hastighedsknap), som jeg foretrækker frem for touch-knapperne
Vitamix tryller nemt dybtfrosne bananer om til silkeblød bananis helt uden at du behøver tilføje væske

Hvad er det nye ved Ascent-serien?

Igen vil jeg anbefale dig at læse mine tidligere indlæg om Vitamix (HER og HER) for at få et indblik i, hvad de gamle modeller kunne, og hvordan Ascent-serien altså har gennemgået noget af en opgradering.

Ny garanti: Vitamix har altid kørt med en 7-års garanti på både motor, kande og andre løsdele, men nu er de blevet endnu mere sikre på deres produkt og tilbyder derfor 10 års garanti. Dét er fedt!

Nyt design: På de gamle Vitamix-modeller var låget sort, men nu er det lavet gennemsigtigt, så man nemt kan holde øje med det, man blender. Hældetuden skulle også være forbedret for at minimere dryp og spild, men jeg har nu aldrig oplevet, at det var et problem. Derudover er der indbygget en måleenhed (et målebæger på 30 ml.) i låget. Det højner altså lige brugervenlighed og funktionalitet som, så vidt jeg har forstået, netop er noget af det, man har fokuseret på at udvikle i Ascent-serien.

Sikkerhed (SELF-DETECT): Det lille “i” på navnene af disse to Ascent-blendere (som kun er på de europæiske modeller) står for interlock og indikerer, at blenderen har en funktion med sikkerhedsstop. Hvis man eksempelvis kommer til at løfte kanden fra motoren, eller låget bliver taget af mens man blender, bremses knivbladene, så de går fra 484 km/t til 0 km/t på 2 sekunder!

Nyt udstyr (kopper, skåle + spatel): Som noget nyt og eksklusivt til Ascent-serien kan man også få blenderkopper (til at blende sin smoothie i direkte og tage med på farten uden at skulle tænke på opvask) og små blenderskåle (til fx dressing og dip som kan serveres direkte i skålen og derfor også uden opvask). Jeg har ikke brugt dem så meget, men til gengæld elsker jeg den nye spatel som er specielt designet til kanterne i Vitamix-kanden så man nemt og hurtigt kan få alt indholdet ud – især hvis man laver tykke og mindre flydende blends (is og nøddesmør eksempelvis), som jeg primært gør.

Blenderkopper HER
Blenderskåle HER
Spatel HER

“Så hvilken blender skal jeg vælge?”

Jeg troede vitterligt ikke, at Vitamix kunne gøre det bedre, men jeg må indrømme, at Ascent-serien overrasker mig positivt. Til gengæld – og som jeg altid har sagt – koster sådan en blender stadig en bondegård, men det er netop derfor jeg håber, at mine anmeldelser her kan gøre det nemmere for dig, hvis du overvejer at investere i én. Jeg kan på det varmeste anbefale Vitamix, og jeg vil meget gerne svare på spørgsmål, hvis der er noget du gerne vil vide mere om.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Christine,
  Først tak for forklaring af de to forskellige Vitamix Ascent blendere.
  Hvilken af disse to bruger du selv til daglig, erfaringer m.m.

  Jeg hælder lidt til A2500i på grund af de fysiske knapper. Men mest fordi jeg er i tvivl om touch funktionen.
  Det er jo en investering med den pris.

  • Hej Conni.

   Jeg bruger til dagligt den med touchfunktionen og det fungerer rigtig godt :-) Og ja, det er lidt af en investering, men det er absolut den bedste blender jeg er stødt på.

   Kh. Christine