Sukkerfri koldskål med jordbær (vegansk)

Jordbærkoldskål (vegansk & sukkerfri)1

Jordbærkoldskål (vegansk & sukkerfri)2

Jordbærkoldskål (vegansk & sukkerfri)3

Jordbærkoldskål (vegansk & sukkerfri)4

Sidste sommer, da jeg stadig boede i Jylland, fandt mine veninder og jeg ud af at der var rigtigt mange steder i nærheden af Randers hvor man kunne plukke jordbær. Det fik vi i dén grad udnyttet, og jeg har ikke engang tal på hvor mange gange jeg var afsted. Der er bare noget helt specielt ved danske jordbær, og når man så ovenikøbet kan få lov at plukke dem selv og spise dem når de er allermest friske… Jamen så bliver det bare ikke ret meget bedre, vel?

Nu bor jeg jo på Østerbro, og jeg havde faktisk indstillet mig på at jeg ikke kom til at plukke jordbær i år. Jeg havde i hvert fald ingen idé om hvor man kunne gøre det henne – indtil for 2 uger siden hvor jeg pludselig befandt mig på Ventegodtgaard i Lille Skensved. Her er jordbærrene endda økologiske! I mandags var min veninde og jeg der for anden gang, og eftersom jordbærsæsonen allerede er ved at være slut, besluttede vi os for at gå pluk-amok. Vi plukkede i alt 10 kg. danske, økologiske jordbær (hvilket fik kiloprisen helt ned på 27 kroner!), og nu er både mit køleskab og min fryser fyldt godt op ? Derfor er jeg i disse dage i fuld gang med at lege med opskrifter med jordbær, og i dag kom der denne jordbærkoldskål ud af det.

× Sukkerfri koldskål med jordbær

Til 2 personer:

  • 2 portioner kokosyoghurt (hele opskriften)
  • 150 g friske jordbær
  • 1 udstenet lille daddel
  • Kornene fra en halv vaniljestang
  • Saften fra 2 citroner

Fremgangsmåde:

  • Blend alle ingredienserne sammen til konsistensen er ensartet.
  • Server med det samme.

Det er selvfølgelig oplagt at toppe med kammerjunker, men jeg tror også at en sprød chokogranola vil gøre det godt. Har I en idé til min næste jordbæropskrift?

☆ Tallerkenerne (som faktisk også er låg) er modtaget i gave fra ZONE.

Koldskål is a very popular dish in Denmark especially during summer. In my opinion, the English name “cold strawberry buttermilk soup” really doesn’t do it justice as it gives you a wrong idea about what it actually is. However, I turned it into a strawberry version since my fridge is full of strawberries after picking 10 kilos earlier this week.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.