JEG GJORDE DET!

Bikram Copenhagen 30-day challenge Christine Bonde

_39A0096

Det var virkelig med blandede følelser at jeg i dag kl. 14 blev færdig med min 30-dages udfordring hos Bikram Yoga Copenhagen (som nærmest er blevet mit andet hjem nu). Som før nævnt går udfordringen ud på at man skal gennemføre 30 klasser på 30 dage, og man kan derfor godt vælge at tage nogle fridage hvis man så kommer afsted 2 gange på andre dage. Det er altså fuldstændig op til én selv hvordan man får regnestykket til at gå op.

Den 6. juni startede jeg udfordringen og har siden været i studiet hver eneste dag for at gennemføre en klasse… Og jeg gjorde det sgu! Mission accomplished! Det har langt fra været let, og jeg har været udfordret både på det fysiske, det mentale og det følelsesmæssige plan. Jeg er så stolt over at have klaret det, og det føles fantastisk at komme i mål. Omvendt er jeg også lidt trist over at det nu er slut. Jeg har altid været lidt dårlig til at håndtere det der med at alting får en ende, og jeg kan i dén grad mærke at det også er tilfældet nu. Jeg kan selvfølgelig stadig dyrke Bikram yoga (og jeg kunne såmænd også fortsætte på deres 60-dages udfordring… #dentænkerjegliiiigelidtover), men jeg kommer aldrig til at opleve følelsen af at gennemføre forløbet for første gang igen.

Læs også: 10 ting jeg elsker ved Bikram yoga

Jeg lyder muligvis som en eller anden helse-hippie-jubelidiot når jeg siger at jeg på de her 30 dage er forandret både kropsligt og mentalt. Men det er altså ikke nogen overdrivelse. Jeg har smidt en masse væske og opdaget nogle muskler jeg aldrig har set før (og nej, jeg ved ikke om jeg har tabt mig for jeg ejer ikke en vægt), min hud ser anderledes ud og føles blødere, musklerne omkring min skolioseryg er mindre spændte, jeg har forbedret min smidighed og balance i stort set alle positioner, og overordnet kan jeg bevæge mig langt mere ubegrænset i min hverdag. Jeg har fået en meget bedre kropsbevidsthed, min respekt for min krop og dens velbefindende har aldrig været større, jeg er blevet meget mere taknemlig for selv de mindste ting, min kærlighed til yoga er eksploderet, og jeg har fået vækket en uforklarlig nysgerrighed på livet. Jeg har nærmest en følelse af at være blevet kalibreret. Alt er ligesom vendt tilbage til et stadie hvor udgangspunktet er langt bedre end før.

Læs også: 10 ting jeg elsker knap så meget ved Bikram yoga

Det har på alle måder været en vild oplevelse. I løbet af 90 minutter, bare på én klasse, er der sket så meget med både min krop og mit sind. I dag, 30 klasser senere, er forandringen simpelthen ikke til at forklare. Jeg føler mig faktisk fristet til at fortsætte 30 dage mere, men samtidig kunne jeg også godt snart bruge en fridag for at være helt ærlig. Jeg er virkelig splittet lige nu…

Efter min mening er Bikram yoga helt sikkert ikke for alle. For det første kan det fysisk være for stor en udfordring hvis man er plaget af mange skavanker eller andet der skal tages hensyn til. Den slags er dog ikke nødvendigvis en hindring men kan være det i højere grad end ved andre yogaformer. For det andet er det ganske enkelt heller ikke alle der bryder sig om at svede så meget, at skulle i gennem præcis de samme øvelser hver eneste gang eller at blive undervist på en måde som er meget anderledes sammenlignet med andre former for yoga. Hvis man beslutter sig for at prøve det af, vil jeg dog helt klart anbefale at man ikke kun gør det en enkelt gang og danner sig et indtryk på det grundlag. Faktisk vil jeg mene at der skal i hvert fald 5-10 gange til før at man virkelig kan vurdere om det er noget man kan lide. Jeg tror desværre at mange har den opfattelse, at det er noget som er smart lige at gøre hvis man ønsker et hurtigt vægttab eller en detox – lidt ligesom en juicekur for eksempel. Med dén indstilling bliver det helt sikkert en kamp. Jeg tog udfordringen op fordi jeg gerne ville blive klogere på min krop og især for at se om jeg kunne mindske smerterne i min skolioseryg. Jeg er så taknemlig for at begge dele lykkedes!

Jeg kunne vildt godt tænke mig at høre om der er nogle af jer som har prøvet Bikram yoga – måske bare en enkelt gang, eller måske også en 30- eller 60-dages udfordring? Gode eller dårlige oplevelser? Og fyr endelig løs hvis I har nogle spørgsmål til mit forløb. Det kunne jo være at I havde fået mod på at gøre det samme men er lidt tilbageholden fordi I mangler svar på det ene eller andet 😊

I did it! Earlier today, I completed the 30-day Bikram yoga challenge, and I honestly feel so proud and happy. But also a bit sad at the same time because it’s over. It might sound like a cliché but it truly has been a journey and I’m so grateful for the way it changed my body and mind and improved my overall health.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg har prøvet bikram yoga en gang i fitness world (heat wave) og det var virkelig en oplevelse. Jeg startede ud med en 90 minutters time, hvor jeg virkelig glad for at jeg havde husket et håndkælde – sveden driver bare ned er en.
  Jeg har helt klart tænkt mig at prøve bikram yoga igen – måske skulle jeg tage den 30 dages challenge op ?

  • Spændende! Gad vide om Heat Wave er helt det samme som Bikram? 😃 Og ja, et håndklæde er et must – det glemmer man kun én gang 😅
   Hvis du havde en god oplevelse dengang og har mod på det nu, synes jeg bestemt du skal prøve at kaste dig ud i det!

  • Jeg er slet ikke ekspert på de forskellige yogaformer, men jeg ved at Bikram yoga er en form for hatha yoga hvor man også bevæger sig sammen med vejrtrækningen ☺️ Bikram yoga er jo så bare sammensat af de samme øvelser hver gang – 2 vejrtrækningsøvelser (en i starten og en i slutningen) og 26 øvelser som man skal i gennem 2 gange lige efter hinanden.

 • Jeg kastede mig ud i en 10-dages challenge for to somre siden – og gennemførte kun næsten. Det var en stor oplevelse, og jeg husker stadig følelsen af hver dag nærmest at have overvundet sig selv. Jeg følte dog ikke fremgang, men snarere at min dagsform varierede helt vildt meget – nogle dage var og føltes det fantastisk, andre dage måtte jeg give op. Jeg har så også dårlige knæ, så irritationen over smerter overskyggede tit glæden ved at strække godt ud. Selvom jeg ikke er et yoga-menneske men mere tændes af udfordringen, får jeg lyst til at prøve igen…

  • Jeg synes også ofte det følte som en overvindelse når klassen var gennemført, men på en god måde. Og jeg kan kun nikke genkendende til det der med at dagsformen varierer. Det bemærker man jo VIRKELIG, netop fordi man skal i gennem præcist det samme hver gang, hvilket gør det nemt at sammenligne fra gang til gang. Talte du med underviserne om dine knæ og hvad du kunne gøre? Ellers kan jeg godt forstå at det er et irritationsmoment når du jo egentlig gerne vil gennemføre :/