10 ting jeg elsker knap så meget ved Bikram yoga

10 ting jeg elsker knap så meget ved Bikram yoga

Fik I læst gårsdagens indlæg med de 10 ting jeg elsker ved Bikram yoga? Det var ikke ligefrem svært for mig at komme i tanke om en masse positive ting, men paradoksalt nok var det faktisk lettere for mig at lave en liste over 10 ting jeg elsker knap så meget. Det er dog ikke fordi der er flere negative end positive ting. Forklaringen er nemlig at alt det jeg elsker ved Bikram yoga faktisk er lidt svært for mig at beskrive. Det er lidt mere komplekst.

Denne liste er langt mere straightforward (og indeholder muligvis en lille smule TMI), men den er nok også lidt mere specifik for selve udfordringen og ikke nødvendigvis Bikram yoga generelt.

  1. Vasketøj. Nu skal jeg nok ikke klage for meget, da jeg er så heldig at have både en vaskemaskine og en tørretumbler i min lejlighed, men siden jeg startede på udfordringen har jeg nærmest vasket tøj hver dag. Jeg kan i hvert fald ikke bare lige smide mit drivvåde tøj og håndklæde ned til resten af vasketøjet, så jeg er enten nødt til at hænge det til tørre eller smide det i vaskemaskinen med det samme.
  2. Hårvask… Og måske også manglen på samme. Normalt vasker jeg mit hår 1-2 gange om ugen for at slide minimalt på det, men når mit mega-mega-tykke, lange hår bliver gennemblødt af sved fra inderst til yderst, kræver det altså lidt hyppigere vask. Jeg nægter dog at vaske det hver dag, så nogle dage ryger det bare op i en knold indtil næste gang jeg skal ned i svedekassen… #classy
  3. Investering(er) i nyt gear. Okay, måske hører dét punkt egentlig til på den første liste (for hvem elsker ikke nyt træningsgear?), men jeg har i hvert fald været nødt til at købe et ekstra håndklæde, et par ekstra shorts og en rens til mine yogamåtter for at kunne være nogenlunde præsentabel og svedfri hver dag.
  4. Eksklusivitet. Så vidt jeg ved er det pt. kun i Aarhus og København at man kan dyrke Bikram yoga i Danmark. Nu er jeg selvfølgelig så heldig at jeg kun bor 5 minutters gang fra studiet, men jeg har alligevel følt mig lidt begrænset. Jeg venter i hvert fald lige med at tage på familiebesøg i Allingåbro indtil udfordringen er slut. Bikram yoga er vel nærmest også den eneste form for yoga man ikke lige kan tage med sig og praktisere overalt. Desværre.
  5. Prisen. At jeg sandsynligvis snart bliver studerende igen og samtidig bliver mere og mere hooked på denne yogaform harmonerer bare ikke helt så godt.
  6. Svedlugten. Jeg synes egentlig ikke jeg er sippet med den slags, men det er altså bare ikke den rareste følelse at tage klassens allerførste dyyyybe indånding og nærmest få svitset sine næsehår. Men okay, hvis ikke der skal lugte af sved sådan et sted, hvor så? ;-)
  7. Sår, hård hud og blå mærker. Let’s be real here. Yoga er ikke kun pretty-pretty-føle-føle-agtigt, og det er ikke kun sportsgrene som crossfit der efterlader mindre kønne spor på kroppen. På fingrene har jeg fået små sår som efterhånden er blevet til hår hud, og jeg opdager ofte et blåt mærke på steder hvor jeg ikke troede man kunne få den slags.
  8. Blodsprængte øjne. Jeg tror det er pga. de store mængder sved som jeg har det med at få i øjnene, at jeg nogle gange ligner en eller anden der har grædt i flere timer.
  9. 90 minutter er lang tid. Det kan nogle gange være svært at overskue halvanden time i svedekassen når jeg egentlig også godt kan lide det hårdt og kort fx i form af en 20-minutters løbetur.
  10. Timing af mad og væske. Jeg er virkelig nødt til at tænke over hvornår og hvor meget jeg spiser og drikker i disse dage, for jeg har én gang prøvet at dyrke Bikram yoga med lidt for meget mad og vand i maven. Det gør jeg ikke igen.

Og der er faktisk endnu et punkt på denne liste; at jeg allerede er begyndt at blive lidt trist ved tanken om at udfordringen snart er slut. Hvad så bagefter?

10 things I don’t love about Bikram yoga.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.