Cremet rødbede-/rabarbersmoothie med kokos-swirl

Cremet rødbede-:rabarbersmoothie med kokos-swirl
Cremet rødbede-:rabarbersmoothie med kokos-swirl3
Cremet rødbede-:rabarbersmoothie med kokos-swirl2

Noget af det jeg elsker allermest ved mad er at glæde andre med den – og det siger altså ikke så lidt når man tænker på hvor meget jeg elsker at spise den ?. Sidst jeg var hjemme på besøg hos min mor og far (jeg bliver åbenbart ved med at sige “hjemme” om Jylland…), var jeg ved at finpudse opskriften på min veganske og glutenfri lasagne som jeg serverede for dem. Selvom vi blev ret godt mætte – måske fordi vi alle sammen liiige skulle have et ekstra stykke – lavede jeg en lynhurtig dessert bagefter. Jeg opdagede nemlig at min mor havde nogle hjemmeavlede rødbeder og rabarber liggende som hun ikke lige vidste hvordan hun skulle få brugt.

Cremet rødbede-/rabarbersmoothie med kokos-swirl 

Ingredienser til 2 portioner (ca. 600 ml i alt):

  • 1 banan (ca. 70 g)
  • 250 g frossen rødbede
  • 125 g friske rabarber
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ dl kokosmælk + lidt til pyntning
  • ½-1 dl vand (afhængigt af hvor flydende eller cremet du ønsker den)

Fremgangsmåde:

  • Blend alle ingredienserne sammen (gem lidt kokosmælk til pynt).
  • Brug den resterende kokosmælk til at køre rundt i et fint mønster på toppen.

I næste uge skal jeg ud at plukke jordbær (igen), medmindre at vejrguderne da beslutter sig for at det skal stå ned i stænger. Jeg tager min søde veninde Mathilde under armen, og vi har aftalt at plukke mindst 10 kg. Så bliver kiloprisen nemlig presset helt ned på 27 kr. (for økologiske jordbær vel at mærke), og så kan vi forhåbentlig fylde lidt i fryseren. Jeg håber selvfølgelig også der kommer nogle opskrifter ud af det… Any suggestions? ☺️

Se også: Jordbærtærte med det hele – bare uden crap

One thing I really enjoy about food is sharing it with those I love. Last time I visited my parents, I made us this creamy smoothie bowl with rhubarb and beetroot and a coconut swirl.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.