Solcreme eller ej? Tanker om solbeskyttelse

Rudolph Care solcreme sololie Christine Bonde blog1

Kan man droppe solcremen og stadig passe på sin hud i solen?

Selvom jeg har en fortid med lidt for mange solariebesøg (åh, den kære teenagetid…) og lidt for meget solbadning i middagssolen, har jeg altid brugt solcreme. Det har dog ikke altid været ensbetydende med at jeg undgik solskoldninger. Derfor lyder det måske paradoksalt at jeg i år har overvejet helt at droppe solcremen.

Jeg har på mange måder fået et helt andet forhold til solbadning. For det første orker jeg ikke at bruge hele dagen på at solbade, hvilket jeg ellers elskede for nogle år tilbage. Det begyndte nok egentlig allerede at kede mig for 7 år siden da Nicklas var med i Frankrig for første gang og ikke kunne holde ud at ligge særligt længe i solen. Jeg begyndte også at synes at det var lidt spild af tid, når nu vores fantastiske feriested indbyder til så mange andre aktiviteter. Derudover er jeg blevet meget mere opmærksom på at passe på min hud når jeg er i solen – primært pga. risikoen for hudcancer men også pga. det æstetiske.

Og hvorfor så overhovedet overveje at droppe solcremen?

Noget fik mig pludselig til at tænke mere og mere på det paradoksale i, at vi beskytter huden mod farlige UV-stråler men samtidig fylder den med crap fra diverse solcremer. Det giver ikke helt mening i mit hoved. Derfor begyndte jeg faktisk også at overveje at lave min egen solcreme. Jeg har efterhånden læst om det flere steder, og min indre hippie vil jo elske at kunne bruge en hjemmelavet solcreme som er fri for alt muligt unødvendig og skadelig kemi. Jeg må nok bare indrømme at frygten for at lave en solcreme som viste sig ikke at have den forventede beskyttelse fik mig på andre tanker. Den risiko turde jeg simpelthen ikke løbe.

I år bruger jeg en solcreme og en sololie med høj faktor (50 til ansigtet og 30 til kroppen) fra Rudolph Care. Selvom de er økologiske, allergivenlige og fri for skadelig kemi, bruger jeg dem dog kun hvis jeg opholder mig i solen fra 11-15 (hvilket jeg ellers prøver at undgå fuldstændig), eller hvis jeg kan mærke at min hud skal have ekstra beskyttelse. Resten af tiden bruger jeg faktisk ikke solcreme. Når jeg fx er tidligt oppe for at motionere, bruger jeg ingen solcreme. Når jeg tager en morgendukkert og derefter ligger i solen og tørrer, bruger jeg ingen solcreme. Min primære solbeskyttelse er altså ikke solcreme men derimod moderation og skygge. Jeg dyrker ikke solen på samme måde som førhen men ser den heller ikke som noget man udelukkende skal beskytte sig imod. Jeg vil i hvert fald ikke beskytte mig mod moderate mængder solstråler som ovenikøbet kan give mig et skud D-vitamin i den allerbedste form.

Er der nogle af jer der har det på samme måde? Solcreme eller ej?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg har det på nøjagtigt samme måde! Faktisk har jeg ikke brugt solcreme en eneste gang i år. Bi har så heller ikke været på solferie. Jeg er blevet tippet om at hindbærkerneolie har en solbeskyttende effekt – det tror jeg st jeg vil eksperimentere med næste gang vi skal på solferie.
    KH
    Anne

    • Jeg tror også jeg vil tage mod til mig næste sommer og afprøve en hjemmelavet solcreme. Hindbærkerneolie har jeg ikke læst noget om, men det skal jeg da lige ha’ undersøgt 😊 Tak for tippet, Anne!