VIDEO: Træning i Frankrig #3 (cirkeltræning og pyramideintervaller)

Træning i Frankrig #3

Nu sker der noget! Endelig har jeg fået taget hul på et af mine “Nye ting der skal ske på bloggen”-projekter, og det starter med bloggens første træningsvideo. Jeg er blevet mega hooked på videomediet (YouTube er klart min guilty pleasure number one!) og vil gerne i gang med at producere den form for indhold regelmæssigt. Men hold nu op hvor er der meget man lige skal sætte sig ind i og lære! På trods af at denne video kun varer et minut, tog det mig en krig at få den uploadet, så måske skal jeg lige have undersøgt om det kan gøres på en smartere måde. Klipningen og redigeringen tager godt nok også længere tid end man regner med, men jeg synes virkelig det er en spændende måde at være kreativ på og lave noget brugbart indhold.

Men nu til det det egentlig handler om.

I lørdags fik jeg min søster og svoger vækket omkring kl. 7, hvor vi gik op på en legeplads lidt længere oppe af det bjerg vi bor på. Her kom vi i gennem en lille omgang cirkeltræning med pyramideintervaller. Det er et ret godt eksempel på hvordan jeg motionerer når jeg er på ferie, så jeg tænkte at jeg ville prøve at få det filmet til jer.

Træningen bestod af 4 simple øvelser, som er demonstreret i videoen (husk at se den i HD) i følgende rækkefølge:

 • Feet elevated plank walks
 • Side shuffles
 • TRX Y’s
 • Jumping lunges

Øvelserne udføres back to back, altså lige efter hinanden, hvorefter der indlægges en 20 sekunders pause. Opbygningen er en slags pyramideinterval, da man starter med korte intervaller som gradvist bliver længere længere, hvorefter de bliver kortere og kortere indtil man er tilbage ved udgangspunktet.

Således:

 1. runde: 10 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 2. runde: 20 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 3. runde: 30 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 4. runde: 40 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 5. runde: 50 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 6. runde: 60 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 7. runde: 50 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 8. runde: 40 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 9. runde: 30 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 10. runde: 20 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause
 11. runde: 10 sek. med hver øvelse + 20 sek. pause

Sådan en omgang tager faktisk ikke mere end 20 minutter at gennemføre, og så har man både fået noget styrke til over- og underkrop (særligt ben, balder, ryg og skuldre), coretræning og cardio. Det fede ved den her type interval er, at man virkelig kan holde intensiteten høj. Når man har knoklet sig frem til 6. runde (aka. toppen af pyramiden) hvor man sammenlagt skal arbejde i 4 minutter uden pause, er man max presset, men derfra går det heldigvis ned af bakke i takt med at intervallerne bliver kortere og kortere. Man bliver altså mere og mere træt, men man skal arbejde i kortere og kortere tid, og det betyder at man virkelig kan træne effektivt. Giv det et forsøg!

Lad mig endelig vide om I kunne tænke jer flere videoer. Personligt vil jeg rigtigt gerne lave opskriftsvideoer og noget hvor jeg skal i køkkenet, men måske er det noget helt andet I har lyst til at se? Flere træningsvideoer? En fremvisning af min lejlighed? En dag i mit liv? Hvad jeg spiser på en dag? Please giv lyd 😃

 

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Giver lige lyd, og siger hermed at både mad-, trænings- og sågar snakkevideoer kunne være fedt! Glæder mig til youtube!!

  • Tak for feedback, Elisabeth! 😃 Jeg skal lige overkomme det grænseoverskridende i at sidde og snakke til et kamera, men SÅ skulle der gerne komme gang i min YouTube og videoer her på bloggen 👏

 • Jeg er meget interesseret i opskriftsvideoer, en form for, ja “snakkevideoer” (kan godt forstå det er grænseoverskridende), indlæg om hvad du spiser på en dag og evt. også en dag i dit liv :-)