Her er mit bud på en hjemmelavet vegansk proteinbar som faktisk kan laves helt uden proteinpulver.
Jeg er simpelthen blevet helt vild med græskarkernesmør! Det minder mig lidt om en blanding af marcipan og cremet tahin, hvilket måske lyder som en underlig kombination, men det er sååå lækkert. Har I prøvet det? Græskarkernesmør er i øvrigt en super god kilde til zink, og med et proteinindhold på 32 gram pr. 100 gram må det også siges at være meget proteinholdigt. Denne opskrift får i øvrigt sit høje proteinindhold fra quinoaflagerne, men generelt er nødder, kerner og frø også gode plantebaserede kilder til protein.
Det var lige en lille proteinsnak… Nu til opskriften:
Vegansk proteinbar med chokolade & græskar
Ingredienser til 10 stk:
- 200 g udstenede dadler
- 80 g græskarkernesmør
- 50 g græskarkerner
- 100 g mandler
- 30 g quinoaflager (andre gryn kan også bruges)
- 15 g kokosolie
- Et nip salt
- For ekstra højt proteinindhold: 1 scoop Plantforce vaniljeprotein (kan sagtens udelades)
- Mørk chokolade til overtræk
Fremgangsmåde:
- Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Massen kan godt se lidt smuldrende ud, men vil blive homogen når den presses sammen.
- Tryk dejen rigtigt godt sammen til én stor kugle og fordel den herefter i en form beklædt med bagepapir (eller bare på en tallerken eller et skærebræt). Den skal være et par centimeter høj.
- Stil massen på køl i ca. 20 minutter.
- Smelt chokolade over vandbad eller ved meget lav varme i en lille kasserolle.
- Brug en skarp kniv til at skære proteinbarerne ud og dyb dem herefter i chokolade. De kan selvfølgelig også overtrækkes helt eller pyntes på anden vis.
Se også: Crunchy bønnebar med chokolade (proteinbar uden proteinpulver)
For at være helt ærlig synes jeg faktisk ikke at de er særligt kønne, men det skal jeg love for at de kompenserer for i smagen! De er overraskende søde, har masser af knas og tekstur og smager bare af mer’. Jeg havde i hvert fald lidt svært ved at holde igen med smagsprøverne da jeg lavede dem i tirsdags…
Kan I have en rigtigt dejlig weekend ?
Sikke nogle smukke billeder :-) Mums!
TAK – de ord betyder meget især når de kommer fra dig 😘
Jeg er også helt vild med græskarkernesmør! Jeg synes også det minder lidt om en meget cremet tahin, det er super lækkert. God idé at bruge det til de her barer. Tak for opskriften :)
Ja, ikke? Både konsistens og smag spiller bare!
Håber du får lyst til at prøve opskriften af 😃