Banangranola med chokosmag er en nyfortolkning af min sædvanlige banangranola, som jeg i forvejen er svært begejstret for. Denne udgave er mindst lige så sprød og mindst lige så nem at lave. For at give den et choko-twist er der tilføjet kakaopulver og kakaonibs. Man kan selvfølgelig sagtens tilsætte grofthakket chokolade, men kakaonibs gør noget ekstra godt for både crunch og intensiteten af chokosmagen.
Ingen sirup eller olie
Hvis ikke du er bekendt med at lave granola med banan, så har du virkelig noget lækkert at se frem til! Det har du sådan set uanset hvad. Når man laver banangranola, bruges bananerne som både det sødende element og det der binder det hele sammen. Man behøver derfor hverken bruge sirup eller olie eller den slags. Jeg bruger en lille smule kokosolie i min originale banangranola, men denne version indeholder hverken sirup eller olie. Jeg har intet imod nogen af delene, men jeg prøver at minimere mit indtag af olie, da jeg gerne vil spise fødevarer der er så lidt forarbejdede som muligt. Som alternativ til olie har jeg derfor brugt mandelsmør i denne opskrift.
Morgenmad eller dessert?
Normalt er granola nok noget som hører til morgenmaden, men hvis du kombinerer den med en omgang chiagrød (opskrift HER) og grøn bananis (opskrift HER) er det efter min mening en dessert værdig. Især hvis du lægger det hele i lag som en lille trifli. Det kan anbefales!
Opskrift på banangranola med chokoasmag
Ingredienser
- 3 store bananer (ca. 350 gram)
- 250 g finvalsede havregryn
- 40 g kakaopulver
- 2,5 dl mandler
- 1 dl kakaonibs
- 45 g mandelsmør (eller anden nøddesmør)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 125 grader (varmluft).
- Blend bananerne sammen med kakaopulver, mandelsmør og krydderier og hæld massen i en skål.
- Hak mandlerne groft og kom dem i skålen med bananmassen.
- Tilsæt havregrynene og bland det hele godt sammen.
- Spred massen ud på en bageplade med bagepapir og sørg for at det ligger i et nogenlunde tyndt lag. Er laget for tykt, bliver granolaen ikke sprød.
- Bag granolaen i 30 minutter, vend godt rundt på det hele (hak gerne i det) og bag det i 30 minutter mere.
- Sluk for ovnen og lad granolen blive derinde i 5-10 min. til sidst.
- Lad granolaen køle af (herefter bliver den endnu mere sprød) og tilsæt til sidst kakaonibs.
- Opbevar i en lufttæt beholder.
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)