Opskrift: Super nemme falafler (glutenfri)

opskrift-super-nemme-falafler-glutenfri-3

opskrift-super-nemme-falafler-glutenfri-2

opskrift-super-nemme-falafler-glutenfri-4

opskrift-super-nemme-falafler-glutenfri-1

Falafler er bestemt ikke svære at lave, men jeg har alligevel haft en lille udfordring med at finde frem til en opskrift på decideret nemme falafler. Det kræver lige en lille forklaring.

For noget tid siden gik det op for mig, at tricket til at lave sprøde falafler er at bruge kikærter som ikke er blevet kogt. Det udelukker altså dem på dåse og kræver at man køber nogle som skal udblødes i omegnen af 10-12 timer. Det er der som sådan ikke noget besværligt i, men det er bare lidt irriterende når man står og har lyst til falafler, men skulle have tænkt på det dagen inden. Den situation har jeg i hvert fald tit stået i, og så ender det som regel med at jeg køber nogle. Heldigvis findes der efterhånden flere og flere købevarianter som faktisk er ret gode – jeg kan fx anbefale denne fordi den ikke indeholder mærkelige, unødvendige ingredienser og i øvrigt er glutenfri.

Jeg kan altså ikke prale med at jeg altid laver min mad fra bunden, men det er helt klart det jeg foretrækker. Derfor blev jeg simpelthen nødt til at finde frem til en opskrift på nemme falafler som hverken stiller krav til ens tålmodighed eller evner i et køkken.

Opskrift på nemme falafler

Ingredienser til 25 stk:

Fremgangsmåde:

 1. Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.
 2. Form ca. 25 små falafler ud af dejen.
 3. Bag falaflerne enten ved 200 grader i 25 min. eller steg dem ved middelhøj varme i kokosolie.

 

Server fx med en simpel tahindressing som en del af en buddha bowl.

 

Hvis man har lidt mere tålmodighed end mig, kan man selvfølgelig sagtens købe tørrede kikærter, udbløde dem og derefter koge dem. Det er slet ikke nogen dum ide, for så får man en del kogevand som man kan bruge til at lave denne lækre dessert.
Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Tak, Simone! Jeg har faktisk testet opskriften både med og uden FiberHUSK, og du kan sagtens udelade det. De bliver blot en anelse mere kompakte, men stadig sprøde udenpå :-)

 • Sikke en let og overskueligt opskrift. Tror jeg skal have købt en dåsekikærter og få fyldt fryseren op :-)

  • Det er jeg glad for du synes, Ida 😃 Og mega god ide at fylde fryseren! Man kan jo lige så godt få lavet en masse :-)

 • Jeg mener at man SKAL koge kikærterne som man selv sætter i blød for at fjerne noget giftigt – nu er det jo i små mængder, men det er i hvert fald ikke sundt. Derfor SKAL man også koge både kikærter og bønner i vand, som kasseres efterfølgende. Husker jeg forkert med at det gælder kikærter…….

  • Er det lektin du tænker på? Det er det man fjerner ved iblødsætningen, mener jeg :-)