Endnu en sund chokoladebar. Fordi… Dem kan man bare ikke få for mange af. Glimrende logik, ikke?
Tidligere på ugen delte jeg opskriften på en sundere udgave af den populære Twix (find den HER), og nu får I altså endnu en chokoladetreat. I stedet for et karamellag er denne chokoladebar fyldt med den lækreste peanut butter fudge. Faktisk var det en simpel opskrift på netop peanut butter fudge som udviklede sig til denne chokoladebar som efterfølgende inspirerede mig til at lave en Twix. I har altså fået opskrifterne i omvendt rækkefølge. Random info, I know, men jeg synes selv det er interessant at høre hvordan en opskrift egentlig bliver til og hvordan processen har været. Måske er det noget I kunne tænke jer at høre mere om i min lille føljeton om madfotografering?
Men tilbage til dagens opskrift. I modsætning til den anden chokoladebar som minder om Twix, er denne helt sin egen. Kombinationen af et kikselag, et lag af peanut butter fudge og et lag chokolade til at holde det hele sammen har jeg i hvert fald ikke set før.
Opskrift på sund chokoladebar med peanut butter fudge
Ingredienser:
Kikselag
- 150 g fuldkornsrismel
- 100 g æblemos
- 30 g kokossukker
- 40 g smeltet kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk glutenfri bagepulver
- ½ tsk Himalaya salt
Peanut butter fudge
- 1 stor banan (ca. 100 g)
- 150 g smooth peanutbutter
- 35 g kokosolie
Overtræk
- 100 g 75% chokolade
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
- Lav dejen til kikselaget ved at blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter kokosolie og æblemos og ælt dejen sammen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 5 mm. tyk og måler ca. 15 x 20 cm. Bag i 20 minutter og lad den køle af på en kold bagerist. Fjern først papiret efter afkøling.
- Lav din peanut butter fudge ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
- Brug hænderne til forsigtigt at trykke massen ud på det afkølede kikselag. Stil det i fryseren i 30 minutter.
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Skær chokoladebarerne i passende stykker, overtræk dem og kom dem i køleskabet indtil chokoladen er størknet.
Er søndag ikke en god dag at gå i køkkenet på? Det synes jeg altså. Det er både et hyggeligt eftermiddagsprojekt, og så får man lavet noget som kan gøre den nært forestående mandag lidt bedre (og sødere).
Det ser helt fantastisk ut. Jeg må prøve :D
Tusind tak søde du 😃
Nøøøøj, hvor ser de lækre ud(!!!)
De er altså også bare gode 😍
Det ser lækkert ud! Vil kiksene fungere som kiks som en snack i sig selv? :-)
Helt bestemt! 😊 Det er næsten det samme som disse: https://christinebonde.dk/cookie-sandwich-med-kokosfyld-v-gf/
Hvis man selv ligger inde med boghvedemel, kan man så godt bruge det i stedet for fuldkornsrismel? :-)
Hilsen Marie
Hej Marie! Jeg er ikke sikker på at kikselaget bliver heeelt lige så sprødt, men det kan også være det virker lige så godt, så prøv at give det et forsøg :-)
Tror du, de kan fryses? Det virker måske tosset ikke at kunne få dem spist (når de ser så lækre ud), men jeg vil gerne gemme et par stykker til min mor, der er i Indien ??
Jeg må indrømme at jeg ikke har prøvet, men det tror jeg nu sagtens de kan :-) Måske skal du så bare tage dem ud lidt tid inden de skal spises. Håber de falder i god jord! ☺️