Opskrift: Sund chokoladebar med peanut butter fudge

opskrift-sund-chokoladebar-med-peanut-butter-fudge-2

opskrift-sund-chokoladebar-med-peanut-butter-fudge-1

Endnu en sund chokoladebar. Fordi… Dem kan man bare ikke få for mange af. Glimrende logik, ikke?

Tidligere på ugen delte jeg opskriften på en sundere udgave af den populære Twix (find den HER), og nu får I altså endnu en chokoladetreat. I stedet for et karamellag er denne chokoladebar fyldt med den lækreste peanut butter fudge. Faktisk var det en simpel opskrift på netop peanut butter fudge som udviklede sig til denne chokoladebar som efterfølgende inspirerede mig til at lave en Twix. I har altså fået opskrifterne i omvendt rækkefølge. Random info, I know, men jeg synes selv det er interessant at høre hvordan en opskrift egentlig bliver til og hvordan processen har været. Måske er det noget I kunne tænke jer at høre mere om i min lille føljeton om madfotografering?

Men tilbage til dagens opskrift. I modsætning til den anden chokoladebar som minder om Twix, er denne helt sin egen. Kombinationen af et kikselag, et lag af peanut butter fudge og et lag chokolade til at holde det hele sammen har jeg i hvert fald ikke set før.

Opskrift på sund chokoladebar med peanut butter fudge

Ingredienser:

Kikselag

Peanut butter fudge

Overtræk

  • 100 g 75% chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Lav dejen til kikselaget ved at blande de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt derefter kokosolie og æblemos og ælt dejen sammen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 5 mm. tyk og måler ca. 15 x 20 cm. Bag i 20 minutter og lad den køle af på en kold bagerist. Fjern først papiret efter afkøling.
  3. Lav din peanut butter fudge ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
  4. Brug hænderne til forsigtigt at trykke massen ud på det afkølede kikselag. Stil det i fryseren i 30 minutter.
  5. Smelt chokoladen over vandbad.
  6. Skær chokoladebarerne i passende stykker, overtræk dem og kom dem i køleskabet indtil chokoladen er størknet.

 

Er søndag ikke en god dag at gå i køkkenet på? Det synes jeg altså. Det er både et hyggeligt eftermiddagsprojekt, og så får man lavet noget som kan gøre den nært forestående mandag lidt bedre (og sødere).

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.