Opskrift: Lækker chokoladebrownie med kikærter

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-3

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-1

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-2

opskrift-laekker-chokoladebrownie-med-kikaerter-1-1

Denne opskrift på chokoladebrownie er vegansk, glutenfri og lavet på kikærter.

Jep, kikærter.

Listen over atypiske ingredienser jeg har puttet i brownies bliver bare længere og længere. Jeg har før lavet brownies på sød kartoffel (HER), blomkål (HER) og butter beans (HER) – og nu også kikærter. Kikærtebrownie er hermed en ting. Denne gang har jeg tilføjet en chokoladefrosting som har den mest cremede konsistens og fyldige smag. Jeg kunne sagtens spise den alene og lade som om det var en hybrid mellem chokolademousse og nutella.

Opskrift på chokoladebrownie med chokoladefrosting

Ingredienser
til en form på ca. 20×25 cm

Chokoladebrownie

Chokoladefrosting

  • 8 små udstenede dadler (de bløde fra papæsker)
  • 1 spsk saltet mørk tahin
  • 2 spsk kakaopulver
  • ½ dl vand
  • 4 spsk smeltet kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  2. Bland kokossukker, kokosfibermel, kakaopulver, hørfrø (malet til mel), vaniljepulver og bagepulver sammen i en skål.
  3. Kom blandingen i en food processor sammen med kikærter (drænet for væske), ahornsirup, kokosmælk og kokosolie. Kør rundt til en ensartet masse. Vend derefter chokoladen i dejen.
  4. Hæld dejen i en form eller bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ca. 30 minutter.
  5. Tag forsigtigt kagen ud af formen og lad den køle helt af. Du skal kunne stikke en gaffel i uden at der hænger kage fast på den, men kagen skal stadig være svampet indeni og let sprød udenpå.
  6. Lav chokoladefrostingen mens kagen køler af ved at blende alle ingredienserne sammen til en homogen masse.
  7. Smør til sidst din chokoladebrownie med chokoladefrosting og server med det samme.

 

Den er præcis som en chokoladebrownie skal være efter min mening; let svampet indeni, sprød udenpå og med smag af bare-lige-ét-stykke-mere.

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • NØJ hvor se den lækker ud!!😋
    Det er den perfekte dag at bage på. Efter en Pinseferie som har stået på vandretur, er vi nu vendt hjem med en masse lækker oplevelser på hvad vores smukke natur har at byde på(..ja også mystik- MASSER!) Så har jeg nu handlet ind og er klar til at sætte tænderne i denne lækre kage…
    Jeg er VILD med dine opskrifter, og ca. 1-2 gange om ugen bliver dine opskrifter brugt her i huset.

    • Åh, sikke en dejlig kommentar! Det gør mig virkelig glad at høre, at du bruger mine opskrifter <3 Jeg håber at du vil synes godt om denne også :-)

    • Tak! Håber du vil synes om den :-) De kværnede hørfrø suger en del væske, så jeg ville nok tilføje ekstra tørstof – enten kakao eller kokosfibermel.