Denne opskrift på chokoladebrownie er vegansk, glutenfri og lavet på kikærter.
Jep, kikærter.
Listen over atypiske ingredienser jeg har puttet i brownies bliver bare længere og længere. Jeg har før lavet brownies på sød kartoffel (HER), blomkål (HER) og butter beans (HER) – og nu også kikærter. Kikærtebrownie er hermed en ting. Denne gang har jeg tilføjet en chokoladefrosting som har den mest cremede konsistens og fyldige smag. Jeg kunne sagtens spise den alene og lade som om det var en hybrid mellem chokolademousse og nutella.
Opskrift på chokoladebrownie med chokoladefrosting
Ingredienser
til en form på ca. 20×25 cm
Chokoladebrownie
- 2 dåser kikærter (svarende til 480 g)
- 100 g kokossukker
- 2 spsk kokosfibermel
- 50 g kakaopulver
- 40 g kværnede hørfrø
- 1 dl ahornsirup
- 1 dl kokosmælk
- ½ dl smeltet kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk glutenfri bagepulver
- 60 g grofthakket mørk chokolade
Chokoladefrosting
- 8 små udstenede dadler (de bløde fra papæsker)
- 1 spsk saltet mørk tahin
- 2 spsk kakaopulver
- ½ dl vand
- 4 spsk smeltet kokosolie
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
- Bland kokossukker, kokosfibermel, kakaopulver, hørfrø (malet til mel), vaniljepulver og bagepulver sammen i en skål.
- Kom blandingen i en food processor sammen med kikærter (drænet for væske), ahornsirup, kokosmælk og kokosolie. Kør rundt til en ensartet masse. Vend derefter chokoladen i dejen.
- Hæld dejen i en form eller bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ca. 30 minutter.
- Tag forsigtigt kagen ud af formen og lad den køle helt af. Du skal kunne stikke en gaffel i uden at der hænger kage fast på den, men kagen skal stadig være svampet indeni og let sprød udenpå.
- Lav chokoladefrostingen mens kagen køler af ved at blende alle ingredienserne sammen til en homogen masse.
- Smør til sidst din chokoladebrownie med chokoladefrosting og server med det samme.
Den er præcis som en chokoladebrownie skal være efter min mening; let svampet indeni, sprød udenpå og med smag af bare-lige-ét-stykke-mere.
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)
Hold da op den ser lækker ud! Den tror jeg da jeg vil have i weekenden.
Tusind tak! God fornøjelse 😃
Nøj hvor ser den bare mega lækkert ud Christine! Jeg ville ønske, at du havde sendt et stykke til Østerbro ;)
Du er velkommen til at komme forbi næste gang – jeg bor jo også på Østebro ☺️
NØJ hvor se den lækker ud!!😋
Det er den perfekte dag at bage på. Efter en Pinseferie som har stået på vandretur, er vi nu vendt hjem med en masse lækker oplevelser på hvad vores smukke natur har at byde på(..ja også mystik- MASSER!) Så har jeg nu handlet ind og er klar til at sætte tænderne i denne lækre kage…
Jeg er VILD med dine opskrifter, og ca. 1-2 gange om ugen bliver dine opskrifter brugt her i huset.
Åh, sikke en dejlig kommentar! Det gør mig virkelig glad at høre, at du bruger mine opskrifter <3 Jeg håber at du vil synes godt om denne også :-)
Den ser lækker ud og skal helt klart prøves. Kan man udelade hørfrø eller bruge noget andet i stedet for?
Tak! Håber du vil synes om den :-) De kværnede hørfrø suger en del væske, så jeg ville nok tilføje ekstra tørstof – enten kakao eller kokosfibermel.