Opskrift: Hormonvenlige snackkugler

Hormonvenlige snackkugler er guf for både din søde tand og dine hormoner.

Hormoner og søde sager

…dén overskrift kunne jeg snakke længe om. Men du får lige den korte version. Sagen er nemlig den, at jeg stadig bøvler med hormoner i ubalance, og pt. er jeg ekstra interesseret i hvordan det hænger sammen med min kost. Hvis du har fulgt mig gennem længere tid, har du muligvis læst min beretning om mit p-pille-stop og i den forbindelse hvilke udfordringer jeg løb ind i. Jeg brygger lige nu på et indlæg om min nuværende status, herunder min nye veninde Daysy, søde sager og nydelse, nye blodprøver m.m.

Næring og nydelse

Jeg går altid op i at min mad skal give mig både næring og nydelse. Det må aldrig være enten/eller. Og det gælder i øvrigt alle måltider, inklusiv snacks.

Næringsmæssigt giver disse hormonvenlige snackkugler bl.a. godt med protein fra græskarkernesmørret (som indeholder over 30 g per 100 g), magnesium fra den rå kakao og rå kakaonibs, fiberrige kulhydrater fra kikærterne og dadlerne samt hormonbalancerende guf fra macapulveret.

Nydelsen får du fordi disse godter ganske enkelt bare smager hamrende godt. Det er vigtigt for mig at understrege at jeg ikke mener nydelse ala “de er sørme sunde, så dem kan jeg nyde med god samvittighed”. Jeg mener ægte nydelse som tilfredsstiller dig og vækker sanserne. Dén form for nydelse er så vigtig, og jeg synes at vi skal udnytte hver eneste mulighed vi har til at dyrke den. And guess what, det kan faktisk have en ret så positiv indvirkning på dine hormoner.

Et lille tip om græskarkernesmør

Måske har du aldrig hørt om græskarkernesmør før. Måske kender du det og ved at det kan være ret pricy ude i helsekostforretningerne. Jeg kan bare sige to ting: Det er totalt undervurderet, og det er totalt nemt (og billigt) at lave selv. Præcis lige som nøddesmør skal du blot blende en stor omgang græskarkerner i en foodprocessor (jeg bruger denne) indtil de langsomt forvandler sig til mel og til sidst til en cremet masse ala peanutbutter.

Opskrift på hormonvenlige snackkugler

Ingredienser
til 15 store snackkugler

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil massen er ensartet.
  2. Tril 15 forholdsvist store kugler og stil dem på køl i mindst 30 minutter.
  3. Dekorer evt. dine hormonvenlige snackkugler med smeltet chokolade og kakaonibs.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.