Opskrift: Hjemmelavet jordbæris – vegansk og sukkerfri

opskrift-hjemmelavet-jordbaeris-vegansk-og-sukkerfri-1

opskrift-hjemmelavet-jordbaeris-vegansk-og-sukkerfri

Indlægget er lavet i samarbejde med KitchenOne

Min weekend har handlet ufatteligt meget om is! Ikke nok med at jeg har besøgt Nicecream lidt for mange gange, så har jeg også været ved at eksperimentere med min nye Wilfa-ismaskine. Indtil videre er der kommet to opskrifter ud af mine eksperimenter – en til kogebogen og en som jeg vil dele med jer i dag.

Jeg må indrømme at jeg altid har været lidt sur på opskrifter som krævede en ismaskine, for sådan en har jeg aldrig ejet. Jeg havde heller aldrig prøvet at bruge en ismaskine men bildte mig selv ind at det nok var besværligt. Jeg havde en forestilling om at man skulle mange steps igennem og at det krævede hvad der svarer til en hel dags arbejde før man kunne sætte tænderne i isen. Hvor den idé kom fra, ved jeg ikke, men det er i hvert fald ikke tilfældet med ismaskinen fra Wilfa. Den laver cremet-og-perfekt-konsistens-is på under en time! Den har nemlig en meget kraftig kompressor som gør at man ikke behøver vente en halv dag på at den fryser isen ned. Det er heller ikke nødvendigt at fryse beholderen ned en time inden den skal bruges, hvilket ellers er tilfældet for mange andre ismaskiner. Wilfaen er i øvrigt super nem at rengøre.

Der er dog lige en ting jeg må indrømme. Jeg har som sagt lavet to opskrifter på is, og den bedste af dem gemmer jeg altså til kogebogen. Hæhæ! Måske så I resultatet på min Instagram Story? Jeg siger jer at den er vild. Isen altså. Men jeg tror nu heller ikke der er mange som vil sige nej tak til en omgang cremet, lækker, flødeagtig, hjemmelavet jordbæris.

Opskrift på hjemmelavet jordbæris

Ingredienser
ca. 4 portioner

Fremgangsmåde

 1. Blend alle ingredienserne til en ensartet, cremet masse.
 2. Kom jordbærmassen i ismaskinen og lad den køre i ca. 45 minutter.
 3. Server fx med denne chokoladesauce.

Jeg er så fascineret over hvor nemt og hurtigt det er at lave sin egen is – endda i en vegansk og sukkerfri udgave som selvfølgelig (!!!) er helt uden iskrystaller. Det sidste er ret så vigtigt, am I right? Jeg kan slet ikke forstå at man skulle have lyst til at bruge komælk og fløde, når det her er så nemt og lækkert. Man går hverken på kompromis med smag eller konsistens, og samtidig skåner man miljøet (og dyrene) ved at udelade det animalske.

 

Ismaskinen fra Wilfa kan købes HER.

 

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Kære Christine
  Det er nogle lækre opkrifter du laver – men jeg må indrømme, at det falder mig lidt for brystet når du f.eks. kalder din jordbæris for sukkerfri og at den så er sødet med honning. Rent kemisk minder sukker og honning meget om hinanden. Det har næsten det samme kulhydratindhold. Honning er en smule sødere og derfor skal man bruge lidt mindre. Mao rent sundhedsmæssigt, ernæringsmæssigt, energimæssigt er det altså det samme som hvidt sukker. Det er ikke alle der ved det og derfor vil opfordre dig til at kalde det noget andet end sukkerfrit og kalde det – det det er: Sødet med honning.

  • Hej Lars. Tak for de pæne ord!
   Når jeg skriver at min opskrift er sukkerfri, er det ikke for at antyde, at kulhydratindholdet er lavere, eller at opskriften er bedre – hverken sundheds-, ernærings-, eller energimæssigt. Det er ganske enkelt bare en oplysning om, at opskriften ikke indeholder sukker, men jeg kunne selvfølgelig være mere specifik og sige at det er hvidt, raffineret sukker som er udeladt i opskriften og erstattet med noget andet – i dette tilfælde ahornsirup. Så bliver det pludselig bare en meget lang titel ;-) Hvis man kender mit univers og det jeg står for, tror jeg dog ikke der er nogen tvivl om hvad jeg mener. Jeg er i hvert fald ikke ude på at snyde nogen eller skabe forvirring omkring sukker, tværtimod, så tak for dit input :-)

  • Jeg har ikke prøvet, men jeg tror det desværre ikke – i hvert fald ikke hvis du vil undgå iskrystaller :-/