Frisk spidskålssalat med æble-/sennepsdressing

frisk-spidskaalssalat-med-aeble-sennepsdressing-1

frisk-spidskaalssalat-med-aeble-sennepsdressing-2

frisk-spidskaalssalat-med-aeble-sennepsdressing-3

Er I ude at nyde solen? Jeg er næsten lige kommet hjem og ligger nu ude på min altan i det fantastiske vejr. Min lørdag har været ekstra lækker da den startede med Strala-event i YO efterfulgt af kvartalsuddannelse i BODYFLOW og derefter en kæmpe omgang is fra Nicecream. Faktisk udgjorde det både min morgenmad og min frokost da jeg slet ikke havde nået at spise noget. Man kan snildt spise is til alle måltider skulle jeg hilse at sige.

I går fik vi denne spidskålssalat til aftensmad, og den fortener lige en deling. Det er endnu en af de der tilfældige hvad-har-vi-lige-i-køleskabet-salater som endte med at blive virkelig god. Jeg tror faktisk jeg vil lave den igen i aften. Eller skulle jeg fortsætte stilen og slå et smut forbi Nicecream igen? Haha.

Jeg dummede mig dog en lille smule med opskriften. Eller måske nærmere med billederne. Det allerbedste ved opskriften er nemlig dressingen, og den kan man jo sådan set ikke rigtigt se. I stedet for at hælde den ud over salaten, brugte jeg den som en slags marinade til spidskålen og for at gøre den mør. Normalt damper jeg altid spidskål for at gøre den lidt nemmere for fordøjelsen, men jeg havde slet ikke lyst til at spise noget varmt i går når der var så varmt udenfor. Resultatet blev en let og virkelig frisk spidskålssalat som er perfekt her til sommer. Jeg er sikker på at den også vil gøre sig godt med ét eller andet der har været på grillen.

Opskrift på frisk spidskålssalat med æble-/sennepdressing

Ingredienser:

Salat

 • ½ spidskål
 • 1 agurk
 • 3 dl ærter
 • 2 små æbler
 • Avokado og ristede solsikkekerner til topping

Dressing

 • 2-3 dl æblemos
 • 1 spsk dijonsennep
 • Saft fra 1 stor citron
 • Frisk ingefær (på størrelse med spidsen af en lillefinger)
 • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

 1. Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet konsistens.
 2. Snit spidskålet helt fint og kom det i en skål.
 3. Massér dressingen ind i spidskålen og lad det trække i ca. 5-10 minutter.
 4. Snit agurken og æblerne helt fint og bland dem i salaten sammen med ærterne.
 5. Anret med avokado og solsikkekerner på toppen.

 

Jeg beklager at der ikke er så mange opskrifter på bloggen i øjeblikket. Jeg er i køkkenet næsten hver eneste dag for at teste opskrifter til kogebogen, så det er svært for mig at finde tid og overskud til også at lave opskrifter til bloggen. I næste uge skal jeg dog i gang med at lave en masse opskrifter på is, og planen er at der også skal være en enkelt eller to til bloggen. Det må vist være sin plads tænker jeg  ? Har I nogle særlige ønsker til is der skal Christineficeres?

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links + regi fra Au Maison

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Christine.
  Dette er lidt irrelevant i forhold til indlægget, men jeg mener at kunne huske, at du tager multivitaminer? Er der et specielt mærke, du vil anbefale?

  • Hej Laura :-) Jeg har i en længere periode efter mit p-pille-stop taget nogle der hedder MultiThera3, men jeg tager dem ikke længere. De er købt via Nordic Clinic.

 • Wuhu! Jeg har en ligeså stor ismave som dig, tror jeg. Jeg har godt nok fortæret min del nu her, hvor det er så varmt :-D Meget gerne is ala Ben and Jerry’s. Altså, bare med stykker af noget i (simpel hakket chokolade er helt fint, der skal bare være noget “knas” af en art). Og hvis proteinindholdet samtidig kunne være lidt højt, så isen kunne udgøre et måltid, ville det være perfekt haha. Men ønsketænkning, tror jeg ;-)