Opskrift: Hjemmelavet chokoladeis uden ismaskine (vegansk og sukkerfri)

Opskrift: Hjemmelavet chokoladeis uden ismaskine (vegansk og sukkerfri)

Opskrift: Hjemmelavet chokoladeis uden ismaskine (vegansk og sukkerfri)

opskrift-hjemmelavet-chokoladeis-uden-ismaskine-vegansk-og-sukkerfri-3

Godmorgen derude! Holder I fri i dag?

For mit vedkommende er det en normal arbejdsdag, og jeg skal primært have ordnet en masse til kogebogen. En ny omgang opskrifter skal testes, og de opskrifter jeg lavede i weekenden skal renskrives. Min weekend har nemlig endnu engang stået på is, is og mere is. Jeg har virkelig is på hjernen i øjeblikket! Og alle mulige andre steder også. I fryseren, på tøjet, i maven… Især det sidste faktisk. Det er ikke for sjov at jeg flere gange dagligt minder mig selv om, at der venter en slankekur når den her kogebog er færdig! Haha. Men man kan jo ikke udgive en kogebog uden at være sikker på at alt smager godt, og det gør man (jeg) altså ikke ved kun at smage en lille bitte bid.

Den opskrift jeg vil dele med jer i dag er, hvis jeg selv skal sige det, ret fantastisk. For det første kræver den ikke nogen ismaskine (lige som denne fx gjorde). For det andet indeholder den kun 5 ingredienser som alle kan fås i de fleste supermarkeder. For det tredje er den helt fri for sukker – kun sødet med tørret frugt. For det fjerde er den vegansk og glutenfri så alle kan være med hvis der er specielle kostpræferencer og/eller allergier at tage hensyn til. For det femte, og nok vigtigst af alt, smager den møghamrende godt og præcis som en is lavet på fløde og mælkechokolade. Den minder mig i hvert fald ufatteligt meget om en lys chokoladeis med små chokoladestykker i som jeg spiste ret så store mængder af da jeg var teenager.

Opskrift på hjemmelavet chokoladeis

Ingredienser til ca. 6 portioner:

  • Grofthakket mørk chokolade til topping (denne er min favorit)

*Kokosfløde er den faste del af kokosmælken og kan også købes på små dåser som “coconut cream”, men vær opmærksom på at “creamed coconut” er noget helt andet

Fremgangsmåde:

  1. Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse i en blender. Hvis du vil have chokoladestykker i, blandes de i efterfølgende.
  2. Fordel ismassen i en form som kan tåle at komme i fryseren.
  3. Frys isen i ca. 3 timer. Tiden afhænger af hvordan du kan lide konsistensen på din is. Lader du den fryse i længere tid, kan den være svær at scoope til iskugler. Lader du den stå natten over, skal du tage den ud af fryseren minimum 10 minutter inden den skal spises.

Nemt, ikke?

Jeg håber virkelig I har lyst til at prøve den af. I må også meget, meget gerne tagge mig på Instagram så jeg kan se jeres resultat ?

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hold op hvor lyder det lækkert Christine….det skal jeg helt sikkert prøve. Ville sikkert være kanonlækkert med mynteblade og jordbær på toppen. Men har du nogle forslag til hvad man kan bruge resten af risdrikken til??? ……

    • Tusind tak, Lena! Det vil helt sikkert også være lækkert med noget friskt ovenpå som du foreslår :-D Jeg bruger risdrik (og andre former for plantemælk) i alle mine opskrifter, så du kan evt. tage et kig i mit opskriftsindex og blive inspireret :-)

    • Jeg tror sagtens du kan bruge en almindelig :-) Jeg har bare noteret den jeg har brugt, så man kan få smagen præcis lige sådan.